De Indonesische politie heeft vandaag vier mensen doodgeschoten die met samoeraizwaarden een politiekantoor van Riau in Sumatra aanvielen. Indonesië werd de afgelopen week geteisterd door een golf van geweld.

De aanvallers reden met hun auto het terrein van het politiekantoor op, alvorens de aanval in te zetten. Twee agenten geraakten gewond bij de aanval. Een agent werd gedood toen een van de daders probeerde te ontsnappen en op de agent inreed.

https://twitter.com/AlbertBatlayeri/status/996601693167992835

Golf van geweld in Indonesië

“De ontsnapte [aanvaller] is gevangen genomen en beveiligd in de politiepost van Pekanbaru”, aldus de nationale politiewoordvoerder Setyo Wasisto. Volgens Wasisto zou bij de aanval ook een journalist, die op het politiebureau aanwezig was, verwond zijn. Een van de aanvallers zou ook een bomgordel gedragen hebben, maar dat werd bevestigd noch ontkend door de politiewoordvoerder.

Maandag vielen er tien gewonden bij een bomaanslag op een politiekantoor in Surabaya. De daders, waaronder een meisje van acht, vormden een gezin. Op zondag vielen in dezelfde stad negen doden en 40 gewonden bij een reeks bomaanslagen tegen christelijke kerken. Ook daar waren de daders lid van eenzelfde familie. Die aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat.

Vorige week vermoordden islamistische gevangenen nog vijf leden van een antiterreureenheid tijdens een 36-uur durende gijzeling in een hoge veiligheidsgevangenis, niet ver van de Indonesische hoofdstad Jakarta.