In plaats van verplichte quota voor vluchtelingen, pleit Hongarije voor een andere aanpak. Door vluchtelingen lokaal, in hun land van herkomst te helpen, zouden er immers veel meer mensen geholpen kunnen worden. “We geloven dat we die mensen in hun regio moeten helpen, in plaats van de problemen naar hier te brengen.”

Hongarije staat gekend voor zijn strenge en consequente migratiebeleid. Eerder weigerde Hongarije de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Hongarije verzette zich – net als Polen en Tsjechië – tegen deze verplichting en hield ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie voet bij stuk. Premier van Hongarije, Viktor Orbán, vindt het Europese migratiebeleid “een spectaculaire mislukking” die uiteindelijk zal leiden tot een “gemoslimiseerd Europa”.

Volgens Orbán respecteert Europa de soevereiniteit van de lidstaten niet door verplichtingen op te leggen zoals vluchtelingenopname. “In de plaats van wederzijdse acceptatie, willen de immigratielanden ons dwingen net als hen te worden, om immigratielanden te worden”, klinkt het. “Wanneer soevereiniteit wordt afgenomen, zijn oude culturele rechten en levensstandaarden in gevaar die we hebben bereikt door er hard te vechten.”

Lokaal helpen

In plaats van verplichte quota voor vluchtelingen, pleit Orbán voor een andere aanpak. Zo wil Orbán vluchtelingen lokaal helpen, eerder dan ze te laten immigreren. Dat brengt immers veel meer op denkt de Hongaarse premier, iets wat ook Oxford-professor Paul Collier in het verleden al aantoonde. Volgens de professor, en tevens beroemd ontwikkelingseconoom, kunnen we 135 keer meer mensen helpen door een lokale aanpak.

“We zijn een christelijke natie”, aldus Orbán. “We weten wat hulp en verplichtingen betekenen. We geloven dat we die mensen in hun regio moeten helpen, in plaats van de problemen naar hier te brengen. We kunnen niemand helpen wanneer we tegelijk onze eigen landen vernietigen.”

Daarom startte Hongarije recent het programma ‘Hongarije helpt’ op. Via dat project investeert Hongarije miljoenen euro’s in de lokale gemeenschappen in het Midden-Oosten om er de leefomstandigheden te verbeteren. “We bouwen dorpen, scholen en kerken. Veel mensen keren van Europa terug naar hun land van herkomst om in die plaatsen te gaan wonen.”

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/