Een vijftiental ‘jongeren’ hebben afgelopen zondag – een dag na de Gay Pride Parade – een drietal homo’s lastig gevallen, beledigd en geslagen. Dit in de Anneessenswijk, waar veel moslims wonen. Dat brengt BRUZZ op basis van een verslag in Axelle Magazine, een feministisch tijdschrift.

Drie homoseksuele mannen zouden zondag in de Anderlechtsesteenweg in Brussel zijn uitgemaakt voor “Pédés, pédés!”; Franse schuttingtaal voor pedofielen. Na een achtervolging werden de homo’s ook geschopt en geslagen. Volgens buurtbewoners zijn de daders tieners afkomstig uit de Anneessenswijk, waar veel moslims wonen.

Slachtoffers lichtgewond, van daders geen spoor

Ondanks dat oudere buurtbewoners uit de winkels probeerden tussen te komen, werden de homomannen geschopt en geslagen. Ze liepen lichte verwondingen op. De politie van Brussel Hoofdstad-Elsene bevestigde dat een ‘haatmisdrijf’ plaatsvond zondag. “We hebben drie getuigen en drie slachtoffers, die lichtgewond raakten”, zo zei een politie-woordvoerder aan BRUZZ. Het Brusselse parket behandelt verder het dossier. Van de daders is voorlopig geen enkel spoor.

Eerder vorige maand tekende BRUZZ nog op dat “ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik heb enkel problemen met moslims” een courante uitspraak is op de Kolenmarkt, de populaire uitgaansbuurt voor homomannen in de Brusselse Sint-Jacobswijk. Die wijk ligt naast de Anneessenswijk, waar er veel moslims wonen.

De aanval vond een dag na de Pride Parade plaats – waar meerdere N-VA’ers werden lastig gevallen door (extreem)linkse activisten – en doet denken aan gelijkaardige incidenten uit het recente verleden. In 2015 zorgden bijvoorbeeld een aantal geweld- en haatdaden verricht door allochtonen tegen homo’s rond de Gentse Rabotwijk ook voor nationale opschudding.