De beruchte radicale Molenbeekse imam, Mohamed Toujgani, trok vorige week naar Kortrijk om er geld te ronselen voor de gloednieuwe megamoskee. Toujgani staat gekend voor zijn ultra-orthodoxe prediken en vormde al meerdere terroristen en Syriëstrijders. Ook de radicale Bilal Salam kwam al naar Kortrijk om er te ronselen. Vlaams Belang eist een onderzoek.

Kortrijk telt zo’n 75.000 inwoners, waarvan er ongeveer 5.000 moslim zijn. Deze moslims kunnen tot op heden terecht in de moskee Atakwa, maar die moskee zou nu te klein geworden zijn. Bovendien is de Atakwa moskee niet erkend en werd in 2009 een negatief advies gegeven voor staatsveiligheid omdat er geradicaliseerd zou worden. Enkele jaren later vertrokken minstens 2 Kortrijkse moslims naar Syrië om er te strijden voor het kalifaat van Islamitische Staat.

De moslimgemeenschap in Kortrijk wil nu een nieuwe, grotere moskee in hun stad. Om die droom waar te maken, kochten ze een groot gebouw in de Brugsesteenweg. Dat gebouw, dat momenteel een Bio Planet is, willen ze zo snel mogelijk omtoveren tot een moskee. Maar de inwoners van Kortrijk zitten helemaal niet te wachten op die nieuwe ‘megamoskee’. Daarom startten ze enkele maanden geleden een petitie om het project stil te leggen, en staat volgende week een betoging gepland.

Mohamed Toujgani

Voor de financiering van de gloednieuwe megamoskee werden enkele dubieuze figuren ingeschakeld. Zo mocht Kortrijk onder meer de omstreden imam Mohamed Toujgani van de dubieuze Molenbeekse Al Khalil-moskee verwelkomen. Toujgani staat gekend voor zijn ultra-orthodoxe conservatieve preken en opvattingen van de islam. Hij verblijft intussen al meer dan 40 jaar in ons land, maar spreekt enkel de Arabische taal. Zelfs de Moslimexecutive verweet hem in het verleden al te conservatief te zijn.

De moskee waar Toujgani predikt, de Al Khalil-moskee in Molenbeek, is berucht wegens het grote aantal salafisten en terroristen dat het heeft gevormd. Abdelkader Belliraj bijvoorbeeld, de man die 6 politieke moorden pleegde in Brussel, werd er opgeleid door Toujgani. Maar ook Chakib Akrouh, één van de terroristen van de aanslagen in Parijs, radicaliseerde onder het toeziend oog van Toujgani in diens moskee. Daarnaast waren tal van Syriëstrijders kind aan huis in de moskee.

Toujgani kwam vorige week naar Kortrijk om er geld te ronselen voor de nieuwe megamoskee. Kortrijks gemeenteraadslid Mohammed Ahouna (Open Vld), gangmaker van het moskeeproject, liet zich trots fotograferen met de radicale imam.

(Lees verder onder de video.)

Mohamed Toujgani Moskee Attakwa Kortrijk

De radicale imam van de omstreden Molenbeekse moskee (waar terrorist Akrouh en syriëstrijder Azaouaj werden gevormd) kwam ook geld ronselen voor megamoskee Kortrijk.Lees het hier: https://kortrijk.vlaamsbelang.org/nl/site/nieuws/toujgani-ronselde-voor-megamoskee/

Publiée par Vlaams Belang Kortrijk sur vendredi 4 mai 2018

Vorig jaar kwam ook de radicale moslim Bilal Salam al naar Kortrijk om er een promofilmpje te maken voor de financiering van de nieuwe megamoskee. Bilal Salam is de zoon van de beruchte haatprediker Ahmad Salam, “de man die Fouad Belkacem leerde haten”, zo stond te lezen in Humo.

Onderzoek

Vlaams Belang eist dat er een onderzoek komt naar de geldstromen en het netwerk achter financiering van de nieuwe megamoskee. Daarnaast vraagt Vlaams Belang de Kortrijkse coalitie of ze betrokken willen zijn bij dergelijke dubieuze figuren en praktijken.

“Vlaams Belang roept op om de financiële stromen van de VZW achter de megamoskee eindelijk te onderzoeken en stelt zich openlijk de vraag of de stadscoalitie van N-VA, Open Vld en sp.a, en in het bijzonder de bevoegde N-VA-schepen Detavernier, zich willen blijven inlaten met dergelijke figuren”, aldus Wouter Vermeersch, lijsttrekker van Vlaams Belang in Kortrijk. “Blijkbaar kan de radicale islam in Kortrijk ongestoord zijn gang gaan en wordt deze zelfs openlijk gesteund door vertegenwoordigers van de stadscoalitie.”