“Pure horror”, zo noemt Het Laatste Nieuws het gezinsdrama dat zich afspeelde in Oudenburg (nabij Oostende). Kevin L. – beter gekend als Clown Tobi – hield samen met een bevriende jodelaar urenlang de drie kinderen van zijn ex gegijzeld op een zolderkamer terwijl hun moeder – de ex van Kevin – werd vermoord met een mes in de garage. Na de moord speelde speelde de clown urenlang gevaarlijke spelletjes met de politie. De daders zijn opgepakt.

Recentelijk nog benoemd als ‘Beste Clown van de Benelux’ en in de weer om vele honderden zieke kinderen vrolijk te maken als cliniclown. Kevin L. – of ‘Clown Tobi’ – leek van de buitenkant een rooskleurig leven te hebben. Zijn privéleven was echter een pak donkerder. Het klikte immers niet met zijn stiefkinderen die hij verkreeg door zijn huwelijk. Die spanning leidde tot een breuk met Caroline D. enkele dagen geleden, waarna Kevin L. – met de hulp van een kompaan – overging tot een waanzinnige escapade.

Publiée par Clown Tobi sur jeudi 13 août 2015

“Zo ga ik beroemd worden”

Kevin L. bezocht met een bevriend jodelaar zondagavond het huis van zijn ex. Daar kreeg Caroline D. een cocktail, zogezegd voor Moederdag. Maar in de cocktail zaten slaappillen. De vrouw viel verdoofd in slaap terwijl de drie kinderen (11, 13 en 17) met een pistool bedreigd werden om vervolgens gekneveld te worden op zolder. “Nu ben ik geen cliniclown meer, maar een crimiclown. Zo ga ik beroemd worden”, zou hij gezegd moeten hebben volgens De Standaard. HLN schrijft dat Kevin zich vergreep aan de kinderen, maar dit blijkt niet te kloppen.

Maar terwijl de kinderen gebonden en gekneveld lagen boven op de zolderkamer, werd hun moeder met messteken in de garage vermoord. Kevin L. en zijn kompaan Dietwin H. vluchtten hierna elk via een aparte weg. De hulpdiensten werden, naar verluidt door Kevin L. zelf – verwittigd om de kinderen te bevrijden.

(Lees verder onder de Facebookvideo.)

KW Daily 14/05/2018

De dader van de moord op een vrouw in Ettelgem werd opgepakt op het dak van een appartement in Bredene

Publiée par Krant van West-Vlaanderen sur lundi 14 mai 2018

Nu ben ik geen cliniclown meer, maar een crimiclown. Zo ga ik beroemd worden.

Dietwin H. zou maandag in Melle opgepakt worden, maar Kevin trok naar Bredene waar hij op het dak van het Nautilusgebouw – waar een andere ex van Kevin L. werkt – met een vuurwapen aandacht begon te trekken. Na een urenlang durend spel met de politie – waarbij Kevin meerdere malen veinsde om zich over te geven, in de lucht schoot en zelfs een geopende gasfles naar beneden gooide – gaf hij zich in de vooravond van maandag dan toch over.