In Lokeren hebben tientallen allochtonen deze week een uur lang de spoeddienst van het AZ in Lokeren geblokkeerd. Ze parkeerden hun wagens voor de ingang van de spoeddienst en op de openbare weg voor de in- en uitrit van ambulances. Een uur lang was de spoeddienst dus niet bereikbaar voor spoedgevallen en kon geen enkele ambulance uitrijden.

Eerder deze week stroomden plotseling tientallen mensen van buitenlandse origine toe aan de ingang van de spoeddienst aan het AZ in Lokeren. Hun voertuigen parkeerden ze voor de ingang van de spoeddienst en op de rijweg, waardoor de spoeddienst een uur lang onbereikbaar was voor spoedgevallen en ziekenwagens niet konden uitrijden.

“Totale chaos”

“Een buurtbewoner merkte maandagavond tientallen mensen van vreemde origine op die zich allemaal naar de spoeddienst van het ziekenhuis begaven”, aldus gemeenteraadslid Lena Van Boven (Vlaams Belang). “Ze lieten hun voertuigen in overtreding achter op de rijweg. Het veroorzaakte een totale chaos in de buurt.” Op camerabeelden is te zien hoe tientallen wagens in verschillende rijrichtingen zomaar achtergelaten worden op de openbare weg.

(Lees verder onder de tweet.)

Buurtbewoners verwittigden de politie, maar die kwam pas een uur later ter plaatse. “De politie werd op de hoogte gebracht, maar kwam volgens de buurtbewoner pas heel laat opdagen”, vertelt Lena Van Boven. “Intussen stonden heel wat andere voertuigen geblokkeerd en was ook de in- en uitrit voor de ziekenwagens versperd.”

Naast enkele parkeerovertredingen werden er tot nog toe geen boetes gegeven of processen-verbaal opgemaakt. Gemeenteraadslid Lena Van Boven heeft Filip Anthuenis (Open Vld) en politiekorpschef Patrick Trienpont om meer uitleg gevraagd. “Want ik stel me toch wel vragen over de beveiliging van de spoeddienst.” Burgemeester Anthuenis stelt dat het onderzoek loopt.

Onlangs werd Lokeren ook opgeschrikt door een allochtone trouwstoet die het verkeer ernstig belemmerde. De wegpiraten werden toen voor de rechtbank gebracht.