Bij een schietpartij in een middelbare school in Santa Fe, nabij Houston in Texas, zijn zeker 10 doden gevallen. De middelbare school werd vanmorgen na het incident ontruimd.

“Vanochtend heeft zich op de middelbare school een incident voorgedaan waarbij een actieve schutter betrokken was. De situatie is nog steeds lopende, maar wel onder controle. We hebben bevestiging dat er gewonden zijn”, luidde het in een verklaring van het schooldistrict van Santa Fe. Er vielen 10 doden: 8 leerlingen en twee leerkrachten.

Schutter zou leerling zijn

De schutter zou volgens een assistent-schoolhoofd “gearresteerd en beveiligd zijn”. De dader zou een student zijn. Een student zei tegen het lokale televisiestation KTRK dat een schutter haar klas plastische opvoeding binnen kwam en begon te schieten. “Eerst dachten we dat het een brandoefening was, maar echt, toen zei de leerkracht ‘begin te rennen'”, aldus de leerling.

Eerder in februari was er al eens een grote respons van de ordehandhaving op dezelfde school. Toen hadden leerkrachten en leerlingen gezegd dat zij “knallende geluiden” hadden gehoord.