De Antwerpse afdeling van de ISLAM-partij kondigde via Facebook een opmerkelijke lijsttrekker aan. Het zou gaan om een Afghaanse vrouw. Het campagnebeeld dat de partij bij haar aankondiging gebruikt is echter vals. Dat schrijft Belga.

De Afghaanse vrouw zou zelf om het lijsttrekkerschap gevraagd hebben zegt ISLAM-kopstuk Redouane Ahrouch: “Hoewel ik liever een man op de eerste plaats zie staan stond onze Antwerpse sectie erop dat we voor Antwerpen een uitzondering zouden maken. Het is een jonge, maar strijdvaardige vrouw, zoals ik ze graag heb. Ze spreekt bovendien ook perfect Nederlands.” Wie de vrouw precies is, wil hij nog niet kwijt. Door de controverse die de partij heeft opgewekt, zal ISLAM volgens Ahrouch de namen op de lijst pas in september bekend maken.

Het campagnebeeld dat ISLAM via facebook verspreidt blijkt niet echt te zijn. Via een makkelijke reverse google image search blijkt al snel dat het om een stockfoto gaat. Volgens Arhouch lijkt het beeld wel op de echte kandidate. Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever was niet onder de indruk van het campagnebeeld: “In Antwerpen valt carnaval precies wat later dit jaar.”

Ahrouch kwam zelf al enkele keren in opspraak door vrouwonvriendelijke en streng religieuze uitspraken. De partij wil namelijk de sharia in België invoeren en Ahrouch weigerde om staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) aan te kijken tijdens een debat in het Canvasprogramma De Afspraak. Volgens het ISLAM-kopstuk zal zijn partij in 33 gemeentes naar de kiezer trekken: “Gisteren hebben we daar Antwerpen, Moeskroen en Gent aan kunnen toevoegen, maar het doel is op te komen in 50 of zelfs 60 gemeentes.”