In het Canadese Toronto zijn een tiental gewonden en minstens tien doden gevallen nadat een witte bestelwagen aan hoge snelheid inreed op voetgangers. De bestuurder van de bestelwagen, die gehuurd zou zijn, kon wegvluchten maar werd even later ingerekend. De dader zou een 25-jarige man zijn en niet gemotiveerd zijn door islamisme.

Omstreeks 13u30 lokale tijd week een witte bestelwagen plots af van de Yonge Street in Toronto, een drukke straat in de grootste stad van Canada, en reed vervolgens in op tientallen voetgangers. Daarbij raakten minstens 10 mensen gewond. Er is sprake van 2 doden, maar daarover is vooralsnog geen duidelijkheid.

De bestuurder van de bestelwagen nam de benen, maar kon na een korte klopjacht gearresteerd worden door de politie. Of er sprake is van terreur, is nog niet duidelijk.