Aron Berger zal niet de eerste ultraorthodoxe jood zijn die aan de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen deelneemt, dat raakte zonet bekend op een persconferentie van de Antwerpse CD&V. De man zelf betreurt “hoe de zaak op de spits is gedreven”.

Volgens De Morgen begon de persconferentie van CD&V-Antwerpen nogal rommelig. Zo zou een crisisoverleg tussen de Antwerpse CD&V en de Joodse Centrale voor verwarring hebben gezorgd. Toen de persconferentie evenwel begon, maakte Berger hier zelf een einde aan door te verklaren dat hij zijn kandidatuur intrekt. “Ik ben verrast door de media-aandacht en heb daarom besloten om mijn kandidatuur in trekken”, citeert De Morgen Berger.

Michael Freilich, de hoofdredacteur van Joods Actueel, denkt dat de bekendmaking van de strafrechtelijke veroordeling van Berger de doorslag gaf. Eerder vandaag had de Gazet van Antwerpen immers geschreven dat de voormalige CD&V-kandidaat 28.500 euro had gestolen van een oude zieke man bij het regelen van zijn erfenis.

Later meer.

ADVERTENTIE