In de Pakistaanse regio Beloetsjistan zijn twee christenen om het leven gekomen bij een aanslag. Twee schutters openden het vuur op een groep kerkgangers. De christelijke gemeenschap in de regio is steeds vaker het doelwit van aanslagen.

De kerkgangers vertrokken op zondag naar huis in Quetta, de hoofdstad van Beloetsjistan, toen twee schutters vanop een motorfiets het vuur openden. Er vielen twee doden en acht gewonden. Achteraf was op televisiebeelden te zien hoe de christelijke gemeenschap van Quetta auto- en fietsbanden in brand stak om te protesteren tegen de aanslag.

Christenen vaker doelwit

De christenen in Beloetsjistan al langer geplaagd door sektarisch geweld vanuit soennitische radicaalislamitische hoek. Het gaat om groeperingen die banden hebben met de Taliban, Al Qaeda en de Islamitische Staat. Afgelopen jaren heeft die laatste groepering een filiaal in Pakistan en Afghanistan opgericht, enkele van de dodelijkste recente aanslagen in Pakistan werden door hen opgeëist.

Eerder deze maand werden vier leden van een christelijke familie in Quetta neergeschoten op de dag na Pasen. In december werd een methodistische kerk in de regio aangevallen, daarbij vielen ten minste tien doden en 56 gewonden. Beide aanvallen werden opgeëist door Islamitische Staat.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/