Gisteren heeft opnieuw een trouwstoet voor veel overlast gezorgd in ons land. Dit maal in Brussel. Toen de politie ter plaatse kwam, konden vele feestvierders vluchten en ontkomen. Uiteindelijk werden toch 8 processen-verbaal opgemaakt. Allochtone trouwstoeten volgen zichzelf de laatste tijd in sneltempo op en zorgen telkens voor veel overlast.

Trouwstoeten die voor veel hinder zorgen op de openbare weg , meestal van Turkse of Marokkaanse families, lijken een alsmaar groter probleem te worden in ons land. De afgelopen maanden zorgden tal van trouwstoeten in onder meer Antwerpen, Borgerhout, Brussel, Genk en Maasmechelen voor weerzinwekkende taferelen en bovenal veel gevaar.

Brussel

Gisteren was het opnieuw de beurt aan Brussel. De politie moest er een trouwstoet, die alweer voor heel wat hinder zorgde, onderscheppen. “Aan de Groendreef heeft een politiepatrouille omstreeks 15.45 uur een trouwstoet tegengehouden”, stelt de woordvoerster van de lokale politie. Toen de politie arriveerde, kozen vele feestvierders het hazenpad.

“Enkele voertuigen reden er meteen vandoor, maar drie wagens konden onderschept worden”, klinkt het bij de politie. “In totaal hebben we 8 processen-verbaal opgemaakt”, vertelt Ilse Van de keere van de Brusselse politie. “Verschillende mensen droegen geen gordel. Iemand had geen boorddocumenten bij en in een andere wagens zaten meer mensen dan toegelaten.”

(Lees verder onder de tweet.)

Trouwstoetplaag

Het is niet de eerste keer dat een trouwstoet voor overlast zorgt in ons land. Integendeel, trouwstoeten, meestal georganiseerd door Marokkaanse of Turkse families, volgen zich de laatste weken en maanden in sneltempo op. Nog geen week geleden werd Genk omgetoverd tot een spectaculair schouwspel en enkele weken geleden werd de A12 in de buurt van Brussel volledig overgenomen door allochtone feestvierders.

De feestvarkens zorgen traditioneel voor bijzonder veel hinder en gevaar. Ze blokkeren de weg, scheuren met gierende banden door drukke winkelstraten, zorgen voor een luid orkest van toeters, zetten oorverdovende muziek op en soms worden er zelfs geweerschoten gelost, zoals enkele dagen geleden nog het geval was in Genk. Bovendien komen de amokmakers er vaak zonder straf vanaf.