Een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië lanceerde een tiental luchtaanvallen op een rebellenkamp in Sanaa. Saudische media liet weten dat het meerdere Houthi-leiders heeft gedood. Dat schrijft Sputnik News.

Het bombardement trof het Nadja kamp, dichtbij het ministerie van Defensie in Sanaa. Daarnaast werden ook regeringsgebouwen, de regio rond het kamp en politieke inlichtingsdiensten getroffen. Dat meldde de Sabk krant. Saudische media identificeerden een van de slachtoffers als Abdul Hakim al-khaiwani. De luchtaanvallen kwamen enkele uren nadat een woordvoerder van de coalitie zei dat een ballistische raket van de Houthi’s onderschept was terwijl die onderweg was naar de zuidwestelijke Saudische stad Najran. De Houthi-raket zou volgens de Saudische media voor geen schade gezorgd hebben.

Eerder deze week kondigden de Houthi-rebellen de dood van Saleh al-Samad aan. Hij was het hoofd van Jemen’s Ansar Allah groepering en het hoofd van Jemen’s opperste politieke raad. Jemen zit al sinds 2015 verwikkeld in een burgeroorlog. De regering van president Abd Rabbuh Mansur Hadi wordt gesteund door de Saudische coalitie. Deze bestaat vooral uit Persische golfstroomlanden. De rebellen daarentegen steunen de voormalige president Ali Abdullah Saleh, hij werd in december 2017 gedood.