Islamoloog en onderzoeker Montasser AlDe’emeh pleit voor een tijdelijke stop op vluchtelingen. “Laat geen vluchtelingen meer binnen want we importeren een burgeroorlog. We moeten eerst weten wat we moeten doen met de mensen die we hier nu hebben”, klinkt het. Hij hekelt de slechte en laffe Europese aanpak van de migratiecrisis.

Montasser AlDe’emeh is islamoloog, jihadexpert, arabist en onderzoeker. In het verleden werkte hij als infiltrant voor Staatsveiligheid, waar hij als spion jihadnetwerken blootlegde en naar eigen zeggen “hoogstwaarschijnlijk” terroristische aanslagen voorkwam. Het leverde hem een plek op de dodenlijst van IS op. De Telegraaf interviewde Montasser en vroeg hem naar zijn visie op migratie en de multiculturele samenleving.

“We importeren een burgeroorlog”

Volgens Montasser staat de samenleving enorm onder druk door de massamigratie van de laatste jaren, waardoor we concreet gevaar lopen. “Maar als je daarop wijst, word je voor gek versleten”, klinkt het. Hij pleit voor een tijdelijke stop op vluchtelingen, totdat ons integratiebeleid werkt. “Laat geen vluchtelingen meer binnen want we importeren een burgeroorlog. We moeten eerst weten wat we moeten doen met de mensen die we hier nu hebben.”

Montasser hekelt de lafheid en blindheid van Europese politici inzake migratie, de islam en de multiculturele samenleving. “Waarom hebben politici niet de ballen om de probleemwijken in te gaan en tegen die ouders te zeggen: neem eindelijk verantwoordelijkheid voor je radicaliserende kinderen, grijp in, alvorens wij de politie moeten inschakelen. Nee, in plaats daarvan prijzen zij onvoorwaardelijk de multiculturele samenleving. Dat is toch niet normaal?”

Daarnaast waarschuwt hij voor de sterke populatiegroei van moslims, en hun gebrekkige integratie. “Op heel wat scholen die ik bezoek in Brussel is de meerderheid moslim: zeventig, tachtig, over enkele jaren honderd procent”, stelt hij. “Die kinderen leven fysiek misschien hier, maar geestelijk leven ze vaak nog in middeleeuwse structuren. Als we daar nu niets aan doen, waar eindigen we dan?”, vraagt hij zich af. “Die kinderen, die moeten ons later gaan beschermen hè.”