N-VA-Europarlementslid Mark Demesmaeker ziet zwarte sneeuw. Nadat vorige week bekend geraakte dat hij een fiscale schuld zou hebben van meer dan een half miljoen euro en het parket Demesmaeker hieromtrent onderzoekt, werd de N-VA’er afgelopen weekend ook opgenomen in het ziekenhuis. “Hij heeft momenteel gezondheidsproblemen en gaat door een zware periode. Hij is opgenomen voor verzorging en wil in alle rust en sereniteit herstellen”, zo verzoekt zijn familie in Het Laatste Nieuws.

Of de gezondheidsproblemen van Demesmaeker iets te maken hebben met Demesmaekers problemen met de fiscus en het parket, wil de familie niet kwijt. “Wat betreft het onderzoek dat momenteel loopt, herhaalt m’n vader dat hij in alle openheid en transparantie meewerkt en hoopt dat alles zo snel mogelijk wordt uitgeklaard”, aldus zijn zoon Thomas aan Het Laatste Nieuws.

“Mogelijkheid is voor strafrechtelijke vervolging”

Eind vorige maand raakte bekend dat het parket van Halle-Vilvoorde een onderzoek opende naar de de financiële handel en wandel van Europarlementslid Demesmaeker. De zaak zou draaien om de verkoop van een gebouw dat aan het Europees Parlementslid toebehoorde, een huis in Herfelingen. Het OM probeert na te gaan of de politicus zich frauduleus onvermogend probeerde te maken.

Tegenover BELGA reageerde Gilles Blondeau, de woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, kort. Zo kon hij enkel bevestigen dat de fiscus aan het parket een dossier had doorgestuurd “waarin zij zelf al fiscale boetes hebben opgelegd, en dat er nu door het parket onderzocht wordt of er nog een mogelijkheid is voor strafrechtelijke vervolging”.