Vandaag brak er een vechtpartij uit tussen één Nederlandse chauffeur en enkele (Franstalige) vakbondsmilitanten op het distributiecentrum van Lidl te Genk. De Nederlander liep daarbij volgens Het Laatste Nieuws een hoofdwonde en verschillende kneuzingen op. Zowel de vakbondsmilitanten als de chauffeur dienen een klacht in tegen elkaar.

In de voormiddag zorgden zo’n dertig vakbondsmilitanten ervoor dat twee vrachtwagenchauffeurs niet uit het Genkse bedrijventerrein konden rijden. Net wanneer de laatste chauffeur wou doorrijden, stond er één vrouwelijk lid van het ABVV tussen de vrachtwagens. Het gevolg? De dame raakte gekneld. Een vakbondsman kon de situatie niet smaken en deed volgens Het Laatste Nieuws boos het portier van de vrachtwagen open.

De Nederlandse vrachtwagenchauffeur kreeg het hiervan duidelijk op zijn heupen en stapte boos uit. Direct daarna volgde een vuistgevecht. Andere (Franstalige) vakbondsmilitanten schoten hun kameraad meteen te hulp en schopten de chauffeur verschillende keren tegen zijn hoofd en ribben.

Hoofdwonden

Nadat de temperatuur opnieuw afkoelde, kroop de vrachtwagenchauffeur met een gescheurd shirt opnieuw in zijn cabine. Aan het gevecht zou hij volgens Het Laatste Nieuws een hoofdwonde en verschillende kneuzingen overgehouden. Een ziekenwagen kwam er niet aan te pas.

(Lees verder onder de tweet.)

Mogelijks komt er aan het gevecht nog een strafrechtelijk staartje. Zo dienden zowel de vakbondsafgevaardigde als de chauffeur een klacht tegen elkaar in. Beide partijen beweren ook dat de andere de eerste klap uitdeelde.