De prominente islamoloog Tariq Ramadan, één van de meest invloedrijke moslims in Europa, is opnieuw beschuldigd van verkrachting. Ramadan verblijft momenteel in een gevangenis in Parijs, maar intussen blijven de beschuldigingen en klachten dus komen. Het is inmiddels de 7e vrouw die stelt slachtoffer te zijn geworden van seksueel misbruik van Ramadan.

Tariq Ramadan is één van de meest invloedrijke moslims in Europa. Zijn grootvader, de islamitische activist Hassan al-Banna, is de stichter van de Moslimbroederschap. Door Time Magazine werd Ramadan verkozen tot 1 van de 100 meest invloedrijke personen ter wereld. In het verleden was hij integratie-adviseur van de gemeente Rotterdam en hoogleraar aan de prestigieuze University of Oxford.

7e vrouw

Enkele maanden geleden werd Ramadan gearresteerd nadat verschillende vrouwen klacht indienden wegens seksueel misbruik en zelfs pedofilie. Intussen blijven er beschuldigende verhalen omtrent seksueel misbruik opduiken. Enkele dagen geleden diende opnieuw een vrouw, uit Zwitserland, klacht in tegen Ramadan. Hij zou haar verkracht hebben en bovendien urenlang tegen haar wil hebben vastgehouden in een hotelkamer in Genève.

De Zwitserse vrouw is inmiddels de 7e vrouw die stelt slachtoffer te zijn geworden van seksueel geweld van Tariq Ramadan. Ramadan zelf, die al in staat van beschuldiging gesteld is, blijft alle beschuldigingen ontkennen.

(Lees verder onder het Facebookbericht.)

Eerdere klachten

Eind oktober kwam Tariq Ramadan voor het eerst in opspraak. De Franse schrijfster Henda Ayari deed aangifte wegens verkrachting. Enkele dagen later deed een andere vrouw om dezelfde reden aangifte jegens Ramadan. Volgens Ramadan ging het om een lastercampagne. Hij diende dan ook klacht in wegens laster en eerroof.

Twee weken later kwamen opnieuw 4 vrouwen naar buiten met verhalen van seksueel misbruik van Tariq Ramadan. Dit keer werd Ramadan beschuldigd van pedofilie. De islamoloog zou de vrouwen misbruikt hebben op het moment dat hij diens leerkracht Frans was op de middelbare school. De meisjes waren op dat moment tussen de 14 en 18 jaar.