Gisteren deelde de islamitische groepering Dawah op Straat (DOS), tijdens Koningsdag, korans uit op straat. Ze deden dit in acht Nederlandse steden. In Den Haag zorgde dit voor heel wat verontwaardiging bij bezoekers van de vrijmarkt. Dat schrijft De Telegraaf.

In Den Haag, Amsterdam, Almere, Bussum, Hilversum, Huizen, Rotterdam en Utrecht probeerde de groepering Dawah op Straat gratis korans uit te delen. De moslims hadden kleine kraampjes opgericht waar voorbijgangers een gratis koran konden meenemen. Hoeveel korans er in totaal uitgedeeld zijn is niet bekend. Op deze manier probeert DOS mensen te bekeren tot de islam.

De groepering is vooral online actief en heeft als motto “Wat is jouw doel?”. Hun hoofddoel is volgens de website van DOS: “het islamitische bewustzijn aanwakkeren bij de mensen, hen stimuleren en opsporen om de islamitische wetgevingen in acht te nemen en houden.” De aanhangers van de groepering profileren zichzelf als “moslims die er bewust voor hebben gekozen om een islamitisch leven te leiden.” 

In Den Haag bestond het kraam uit een klein tafeltje met een doek waarop stond “Is life just a game?”. Niet alle voorbijgangers konden dit smaken, een 56-jarige passant zegt: “Koningsdag is een neutraal feest. Daar zou geen plek moeten zijn voor politieke of godsdienstige uitingen.”