Op dit moment is er een huiszoeking aan de gang bij Antwerps sp.a-voorzitter Tom Meeuws. De socialist zou door de politie zijn meegenomen voor een verhoor. Dat werd aan de krant De Morgen bevestigd door sp.a-lijsttrekker Jinnih Beels.

Opnieuw vervelend nieuws voor de Antwerpse sp.a. Net op de dag dat de partij een nieuwe kandidaat voorstelt, gaat er een huiszoeking door bij sp.a-boegbeeld Tom Meeuws. De huiszoeking kadert naar alle waarschijnlijkheid binnen het gerechtelijke onderzoek naar Meeuws zijn periode als Antwerps De Lijn-directeur. Toen probeerde Meeuws zich, door allerlei facturen te versnijden, te onttrekken aan de controle van zijn Raad van Bestuur. Eerder verklaarde Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn, evenwel dat de zogenaamde ‘sjoemelfacturen’ “[slechts] een technisch elementje” zijn

Tegenover De Morgen stelt sp.a-lijsttrekker Beels dat ze het “volste vertrouwen” in Meeuws blijft hebben. Ook Meeuws zelf verklaarde in het verleden een onvoorwaardelijk vertrouwen in het gerecht en dus in de afloop”, te hebben.