Bij Vlaams Belang beschuldigt men N-VA en staatssecretaris Theo Francken (N-VA) van hypocrisie bij de controverse rond de partij ISLAM. Volgens Vlaams Belang is Francken medeverantwoordelijk voor de toenemende islamisering in ons land en het feit dat de sharia, de islamitische wetgeving, die bijgevolg aan populariteit lijkt te winnen.

Vrijdag zorgde de politieke partij ISLAM, dat 2 verkozen gemeenteraadsleden heeft in respectievelijk Anderlecht en Molenbeek, voor opschudding in ons land toen ze bekend maakten een honderd procent islamitische staat” te willen installeren in ons land. Daarbij zou de sharia, de islamitische wetgeving, centraal moeten staan. Vrouwen en mannen zouden bijvoorbeeld apart moeten zitten op de bus en er zou enkel nog halal vlees verkocht en gegeten mogen worden.

Vanuit N-VA werd massaal en fors gereageerd op de partijstandpunten van ISLAM. Vooral staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) liet van zich horen op sociale media. “Shariapartijen zijn antidemocratisch. In hun wereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij ISLAM”, aldus Francken. “Geen sharia. Nu niet. Nooit niet.”

Hypocrisie

Bij Vlaams Belang beschuldigt men Theo Francken van hypocrisie. “Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken, die nu op Twitter met in zijn kielzog enkele andere N-VA’ers als een bezetene tegen Partij Islam tekeergaat, heeft de afgelopen 3,5 jaar, voorzichtig geschat, 90.000 moslims binnengelaten”, aldus Sam Van Rooy, perswoordvoerder van Vlaams Belang Antwerpen.

Partijvoorzitter Tom Van Grieken deelt die mening. “Wie honderdduizenden moslims importeert, moet niet schrikken dat ze vroeg of laat hun eigen sharia-partij oprichten. Symptoom bestrijden of probleem oplossen? Partijverbod of immigratiestop?”, vraagt Van Grieken op Facebook.

(Lees verder onder de tweet.)

Francken is volgens Vlaams Belang op die manier zelfs medeverantwoordelijk voor de toenemende islamisering. “Door te zeggen dat hij ‘met de islam op zich geen probleem heeft’ en door elk jaar opnieuw tienduizenden moslims onze samenleving binnen te loodsen, is Francken medeverantwoordelijk voor de islamisering van onze samenleving”, stelt Van Rooy.

Bovendien zal die islamisering van ons land en Europa niet snel afnemen denkt Van Rooy, integendeel. “Elke dag opnieuw immers komen via diverse migratiekanalen nieuwe potentiële moslimkiezers voor partijen zoals Partij Islam dit land binnen.”

Sharia

Het feit dat de sharia in ons land en bij uitbreiding in Europa alsmaar meer aan populariteit lijkt te winnen, is dan ook een logisch gevolg volgens Vlaams Belang.

“Een land, zoals België, dat decennialang moslims (en dus de islam) importeert, met tienduizenden per jaar, wordt vroeg of laat geconfronteerd met de sharia of islamitische wet”, aldus Van Rooy. Het islamiseren van de samenleving totdat de sharia geldt (voor moslims én voor niet-moslims) is inherent aan de islam: het staat zo in de islamitische bronnen en de eeuwenoude geschiedenis van de islam is daarvan één langgerekte getuigenis.”

Volgens Van Rooy bestaat er zelfs al een zekere vorm van sharia in ons land. “Houden christenen en homoseksuelen in asielcentra zich niet het best gedeisd? Hoeveel ex-moslims in België durven uit de kast te komen en openlijk de islam te bekritiseren”vraagt Van Rooy zich af.Hoeveel moslimwijken telt België al die door vrouwen, homoseksuelen en Joden worden gemeden, of waar ze zichzelf censureren door zich anders te kleden of gedragen.”