In een interview met Knack haalt sp.a-voorzitter John Crombez hard uit naar Marc Descheemaecker, de voorzitter van de raad van bestuur van De Lijn. Volgens Crombez zit N-VA-militant Descheemaecker achter de ‘vervolging’ van sp.a-boegbeeld Tom Meeuws. Verder zou volgens Crombez “geen enkele overheidsmanager […] de Vlaamse belastingbetaler al zo veel geld [hebben] gekost als Marc Descheemaecker: niet alleen door de persoonlijke vergoedingen die hij opstrijkt, maar ook door zijn slechte prestaties bij de NMBS en De Lijn”.

De voorzitter van de Antwerpse sp.a, Tom Meeuws, heeft zich sinds zijn aanstelling al lelijk in de nesten gewerkt. Vooral de heisa omtrent zijn niet al te propere vertrek bij De Lijn blijft hem parten spelen. Nadat Meeuws in interviews nieuwe informatie naar buiten bracht, noopte dit De lijn om een klacht in te dienen bij het parket. Crombez gaat echter niet akkoord met deze ‘officiële’ lezing van de feiten. Volgens hem speelt bestuursvoorzitter Marc Descheemaecker een vuil spelletje.

Crombez: “Hij is meteen Meeuws beginnen te achtervolgen”

Vanaf zijn aantreden bij De Lijn zou Descheemaecker volgens Crombez meteen zijn begonnen met Meeuws te achtervolgen. “Descheemaecker zei dat onlangs nog op de radio. Hij is daar zo trots op dat hij het zelf herhaalt. En dat gebeurt in opdracht van zijn partij“, aldus Crombez tegenover Knack.

De voorzitter van de socialisten lanceerde ook een persoonlijke aanval op de bestuursvoorzitter. Zo zou er volgens Crombez “geen enkele overheidsmanager […] de Vlaamse belastingbetaler al zo veel geld [hebben] gekost als Marc Descheemaecker: niet alleen door de persoonlijke vergoedingen die hij opstrijkt, maar ook door zijn slechte prestaties bij de NMBS en De Lijn”.

(Lees verder onder de tweet.)

“Duidelijk patroon”

De voorzitter van de sp.a ziet ook een duidelijk patroon in de aanvallen op zijn partij. “Als oppositiepartij legt de sp.a allerlei meerderheden in dit land en in de stad Antwerpen het vuur aan de schenen. Wij bestoken ze met vragen over bouwvergunningen, over de kwaliteit van de zorg, over de pensioenen, over de beslissingsprocedure voor straaljagers. En vervolgens reageert vooral de N-VA op onze inhoudelijke klachten met persoonlijke aanvallen. Het is zo doorzichtig”, zegt hij aan Knack.

Het argument dat er wel een gerechtelijk onderzoek naar Meeuws loopt veegt hij van tafel. Dit zou volgens hem niets zeggen over de schuld van Meeuws.