Aron Berger, de ultraorthodoxe jood die de Antwerpse CD&V in een lastig parket bracht, blijft aan. Dat stelt VRT NWS op gezag van een betrouwbare bron.

Berger is een ultraorthodoxe chassidische jood. Op basis van deze geloofsovertuiging weigert hij vrouwen de hand te schudden. Dit heeft volgens hem niets te maken met de gelijkheid van mannen en vrouwen. “Integendeel, het huwelijk is voor mij heilig en ook het respect voor mijn echtgenote. Daarom onthoud ik mij van fysiek contact met andere vrouwen”, verklaarde hij eerder tegenover Joods Actueel.

[DIEPGAAND] Felle (interne) kritiek op ultraorthodoxe jood bij CD&V

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Verschillende (top)politici volgen Berger daar echter niet en geven stevige kritiek op zijn kandidaatstelling. Berger laten vallen is echter een no-go voor de Antwerpse CD&V-afdeling. Zo doen volgens CD&V de man zijn standpunten geen afbreuk aan de gelijkheid tussen man en vrouw maar kaderen deze binnen de overtuigingen van de chassidische geloofsgemeenschap. Vouwen geven daar immers ook geen hand aan andere mannen.

Volgens VRT NWS komt de partij vandaag met een officiële mededeling over de commotie. Morgen stelt men Berger dan weer officieel voor tijdens een wandeling in de joodse wijk.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/