De 54-jarige ATV-journalist en presentator, Karl Apers, komt bij de komende Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen op voor de sp.a. “De laatste jaren werd de verontwaardiging over het gevoerde beleid in Antwerpen steeds groter”, citeert de Gazet van Antwerpen het voormalige ATV-boegbeeld.

Eerder presenteerde de Antwerpse sp.a een diverse lijst. Zo neemt Yasmine Kherbache het lijstduwerschap voor haar rekening en krijgt Vlaams parlementslid Güler Turan – na lijsttrekker Jinnih Beels en Tom Meeuws – de derde plaats. Karim Bachar, de gewezen bondscoach van het Belgisch zaalvoetbalteam, neemt dan weer plaats vier voor zijn rekening. Hoewel het nog niet duidelijk is welke plaats Apers krijgt, zou het volgens de Gazet van Antwerpen om een zichtbare plaats gaan.

Apers: “Verontwaardiging over beleid werd te groot”

Een eenvoudige keuze was het volgens Apers allerminst. Wel was deze naar eigen zeggen “noodzakelijk”. “De laatste jaren werd de verontwaardiging over het gevoerde beleid in Antwerpen steeds groter. Dan is er als journalist geen andere weg en dan moet je een keuze maken”, citeert de Gazet van Antwerpen hem.

Voor lijsttrekker Beels is versterking van Apers meer dan welkom gelet om de perikelen rond sp.a-boegbeeld Tom Meeuws. De voormalige ATV-journalist kan als jarenlange co-presentator van het actualiteitsprogramma ‘Wakker op Zondag’ immers van heel wat bekendheid genieten. Daarnaast kent Apers volgens Beels “de politiek en veel dossiers door en door. Hij zal een grote versterking zijn voor het team.”

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/