Abdelhak E.A., die een jonge vrouw verkrachtte en meermaals probeerde toe te slaan, reageerde woest nadat hij gisteren te horen kreeg dat hem een celstraf van 8 jaar te wachten staat. “Ik heb geen eerlijk proces gekregen”, brieste hij. Nu is mijn hele leven verpest. Ik heb zelfs nooit de kans gekregen om een enkelband te dragen.”

In de nacht van 21 april 2017 sloeg Abdelhak E.A. voor het eerst toe. Hij volgde een jonge vrouw van 23 jaar tot haar woning, en trok haar bij haar haren de voortuin in toen ze de voordeur wilde openmaken. Abdelhak ging op de vrouw zitten en trok haar kleren, inclusief onderbroek, uit. De jonge vrouw verzette zich stevig en gaf Abdelhak een trap in zijn maag, waarna hij wegvluchtte met haar handtas.

Zijn bril, die hij verloren was tijdens de schermutselingen, liet hij achter in de tuin van de vrouw. De politie kon door middel van DNA achterhalen dat de bril eigendom was van Abdelhak E.A. Bovendien werd DNA van de man gevonden op de kledij van het slachtoffer.

Intussen maakte Abdelhak al een nieuw slachtoffer. Op 25 mei sleurde hij een 22-jarige vrouw van haar fiets, waarna hij haar brutaal verkrachtte. Hij ging er vandoor met het slachtoffer haar fiets, en liet zijn eigen fiets staan. Ook daar werden, net als op de kledij van het slachtoffer, DNA-sporen van Abdelhak teruggevonden.

“Mijn hele leven verpest”

Ondanks al deze bewijzen, blijft de man stellig ontkennen dat hij iets met de feiten te maken heeft. Hij ging dan ook in beroep tegen een celstraf van 8 jaar. Bij een eerste zitting bij het hof van beroep kwam hij niet opdagen. “Omdat ik hoofdpijn had”, lachte hij gisteren tegen de 3 rechters. Het beroep werd gisteren verworpen door de rechters.

Maar daar kan de zedendelinquent niet mee leven. “Ik heb geen eerlijk proces gekregen”, brieste hij woedend in de zittingszaal. “Het is niet 100 procent zeker dat ik de verkrachter ben. Nu is mijn hele leven verpest. Ik heb zelfs nooit de kans gekregen om een enkelband te dragen.”