Taoufik A. verkrachtte eind 2013 de bewoonster van het appartement waarin hij had ingebroken. “Ik was die dag mezelf niet, het gebeurde per ongeluk“, vertelde hij in de rechtbank. De rechter had geen medelijden met de man van Noord-Afrikaanse origine en veroordeelde hem tot een effectieve gevangenisstraf van 6 jaar.

De 28-jarige Taoufik A. is een man van Noord-Afrikaanse origine die enkele jaren geleden naar Europa verhuisde. Taoufik is naar eigen zeggen al sinds zijn tienerjaren verslaafd aan alcohol en drugs. Op 10 december 2013 probeerde de Noord-Afrikaanse man in te breken in een appartement boven een copycenter in het centrum van Kortrijk, maar stoot daar op de bewoonster van het appartement.

“Per ongeluk”

Toen hij de bewoonster van het appartement zag, zette Taoufik meteen een mes op haar keel en begeleidde haar naar de keukentafel. Daar verkrachtte hij de vrouw. Nadien ging hij ervan door met de handtas van de vrouw. De man van het slachtoffer was op dat moment aan de slag in het copycenter op het gelijkvloers, en was zich van geen kwaad bewust.

Niet veel later kon Taoufik, die zich al in Luxemburg bevond, gevat worden dankzij de uitwisseling van DNA-gegevens via internationale databanken. Taoufik probeerde zichzelf nog vrij te pleiten, zonder resultaat. “Ik was die dag mezelf niet, het gebeurde per ongeluk”, stelde hij. De rechtbank bevond hem schuldig aan verkrachting en legde hem een effectieve gevangenisstraf op van 6 jaar.