Drie Afrikaanse vluchtelingen, uit Burkina Faso en Mali, hebben een Britse vrouw ontvoerd en 2 weken lang seksueel misbruikt. Ze werd opgesloten in een kamer in een afgelegen huis, waar ze door de 3 mannen tientallen keren verkracht en mishandeld werd. Met behulp van de politie kon ze ontsnappen. De daders werden opgepakt.

De 39-jarige vrouw uit het noorden van Groot-Brittannië leerde de 37-jarige Mamadou Jallow, een vluchteling uit het Afrikaanse Burkina Faso, kennen via Facebook en verhuisde naar Duitsland om er met de man samen te wonen. Maar de Afrikaanse man kwam in het drugsmilieu terecht, en moest Duitsland ontvluchten nadat hij bij een afrekening een andere man neerstak met een mes.

Slavernij en seksueel geweld

Mamadou Jallow vluchtte vervolgens, samen met de Britse vrouw, naar Italië. Toen ze aankwamen in het Zuid-Italiaanse Rosario, plunderde de Mamadou de bankrekening van de Britse vrouw en sloot haar op in een kamertje in een afgelegen huis. Daar werd de vrouw tientallen keren verkracht en mishandeld. Niet alleen door Mamadou, ook door zijn 2 vrienden uit het Afrikaanse Mali, die hij uitnodigde om hun gang te laten gaan op de vrouw.

Twee weken later kon de vrouw haar gsm, die de Afrikanen hadden afgenomen, te pakken krijgen en belde ze haar familie op om om hulp te vragen. De politie kon via de signalen van de gsm de vrouw traceren, en hielpen haar ontsnappen uit het huis. De vrouw verkeerde in een “verschrikkelijke staat”, aldus de woordvoerder van de politie. Ze verblijft momenteel in het ziekenhuis.

Mamadou Jallow kon niet veel later gearresteerd worden en wordt beschuldigd van ontvoering, het dwingen tot slavernij, seksueel geweld en diefstal. Ook de 2 Malinezen werden gearresteerd.