Tijdens een plenaire zitting in de Nederlandse Tweede Kamer in Den Haag sprong een bezoeker van het balkon. Volgens één van de Kamerleden probeerde hij zich op te hangen met een riem. Dat bericht De Telegraaf.

Arno Rutte, VVD-Kamerlid voerde tijdens het debat het woord over georganiseerde criminaliteit toen de man van het balkon sprong. Het debat werd meteen stil gelegd en even nadien ook geschorst. Kort daarop werd de vergaderzaal ontruimd. De politie heeft bevestigd dat het volgens ooggetuigen een zelfmoordpoging was. De man zou een riem rond de balustrade gebonden hebben en nadien van het balkon gesprongen zijn. De man is meteen naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet meer in levensgevaar.

De man is de 65-jarige activist Hans Kamperman uit Groenlo die al enkele weken voor de deur van de Tweede Kamer kampeerde om aandacht te vragen voor de legalisering van softdrugs. Kamperman verscheen al enkele keren voor de rechtbank voor het kweken van wietplanten. Zijn motivatie zou zijn dat cannabisolie zijn moeder hielp bij het bestrijden van pijn.

Kamperman kondigde zijn wanhoopsdaad aan via Facebook met zijn afscheidsbrief: “Vergeef mij deze daad, ik moet dit doen om de politiek wakker te schudden. Ik kan ze niet bereiken met mijn boodschap”.

Wie zelf vragen heeft over zelfmoord kan gratis bellen naar de zelfmoordlijn via het nummer 1813. Mailen of chatten is mogelijk op de website zelfmoordlijn1813.be.