Arnauld Beltrame, de agent die zichzelf opofferde door van plaats te ruilen met een gijzelaar tijdens de gijzeling in Trèbes, werd de keel overgesneden. Dat melden Franse media.

Er is meer duidelijkheid ontstaan over de precieze doodsoorzaak van Arnaud Beltrame, de agent die de plaats in nam van een gijzelaar tijdens de gijzeling in de Super U in Trèbes. Aanvankelijk werd bericht dat hij werd neergeschoten. Nu blijkt uit zijn lijkschouwing ook dat zijn hals werd overgesneden.

Dader bekend bij veiligheidsdiensten

Zijn moordenaar Radouane Lakdim, een 25-jarige jihadist van Marokkaanse origine die bekend was bij de veiligheidsdiensten, drong met een dolk en een pistool de supermarkt binnen nadat hij eerder op een groep joggende agenten had geschoten. Lakdim had ook op verschillende plaatsen in de winkel geïmproviseerde explosieven opgezet die verbonden waren met een ontstekingssysteem, maar die kwamen niet tot ontploffing.

Het dienstwapen van Beltrame werd ook in de buurt van zijn lichaam gevonden. Het is vooralsnog onduidelijk of Beltrame aan de schotwonden of de overgesneden keel overleed, of wat de precieze volgorde van de verwondingen was. De agent die vrijwillig de plaats van een vrouwelijke gijzelaar in nam, werd intussen geprezen als een “nationale held”.