Twee Nederlandse toeristes van 21 en 22 jaar zijn afgelopen weekend slachtoffer geworden van een groepsverkrachting door 5 Afrikaanse mannen. Ze werden gedrogeerd in een discotheek en vervolgens verkracht in hun hotelkamer. Hun gsm’s en geld werden gestolen. Er konden reeds 4 verdachten gearresteerd worden.

Twee Nederlandse toeristes van 21 en 22 jaar waren afgelopen weekend op citytrip in Antwerpen. Daar trokken ze vrijdagavond naar discotheek Roxy, waar onder andere de Nederlandse rapper Ronnie Flex optrad die avond. Ze geraakten er aan de praat met 5 Afrikaanse mannen. Daarna hebben de meisjes geen enkele herinnering meer van de avond.

“Eén zwart gat”

Allicht werden ze vergiftigd met een verdovend middel zoals Rohypnol, ook wel ‘verkrachtingsdrug’ genoemd. “We weten nog dat we in de discotheek waren”, zo verklaarden ze aan de politie. “Daarna is er één zwart gat.” Vervolgens ging één van de Afrikaanse mannen mee naar de hotelkamer van de twee meisjes. Toen hij eenmaal binnen was, heeft hij de rest van zijn kompanen binnengelaten. Om de beurt verkrachtten ze de meisjes.

“Daarna is er één zwart gat”

De 5 Afrikaanse mannen verbleven de hele nacht in de hotelkamer van de meisjes. Omstreeks 8u20 zag een receptioniste plots de 5 mannen het hotel buitenwandelen. Enkele uren later werden de twee meisjes wakker. Al hun geld en gsm’s waren verdwenen. Het hotelpersoneel verwittigde de meisjes over het verdachte gedrag van de 5 Afrikaanse mannen, waarna hun herinneringen mondjesmaat terugkwamen.

Later die dag keerde één van de mannen terug naar het hotel, om te zien of de meisjes er nog waren. De alerte hoteluitbater belde de politie, die de man konden arresteren. Nadien konden ook drie andere verdachten worden opgepakt. Het gaat om twintigers van Afrikaanse afkomst, uit Antwerpen en Temse. Ze verblijven momenteel in de cel. Twee van hen verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter, die moet beslissen over hun verdere aanhouding.