De allochtonen die in Griekenland een 23-jarige studente aanvielen met gebroken flesjes bier, haar verkrachtten en mishandelden, beweren dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. De rechter had echter geen oren naar de beweringen van de mannen, en legde straffen op van 21 en 29 jaar voor groepsverkrachting en drugshandel.

Tijdens de nacht van zondag 2 oktober 2016 was een 23-jarige Griekse studente samen met haar vriend onderweg naar huis van een feestje op hun schoolcampus, toen ze plots benaderd werden door een groepje buitenlanders. Ze bedreigden hen met kapot geslagen flesjes en dwongen hen al hen bezittingen af te geven.

Geslagen, verkracht en bestolen

Maar daar bleef het niet bij. De studente werd vervolgens gedwongen haar kleren uit te doen en haar overvallers oraal te bevredigen. De vriend van het meisjes kon wegvluchten en verwittigde de politie. Toen de politie aankwam, troffen ze de weerloze studente eenzaam op de grond aan. Ze werd geslagen, verkracht en bestolen door haar 3 overvallers. Ze hield een trauma over aan de tragische gebeurtenis.

Na onderzoek van de politie konden 3 personen worden gearresteerd. Twee Syriërs van respectievelijk 22 en 29 jaar en een Afghaan van 19 jaar werden opgesloten. Bij huiszoekingen bij de daders werden bovendien ook nog 2 kilogram drugs gevonden, gestolen juwelen, 11 smartphones, 8 simkaarten, 2 precisieweegschalen en 5.500 euro cash geld. Daarnaast werden ook andere buitenlanders aangetroffen met eerdere veroordelingen voor drugshandel.

De 3 heren bekenden de groepsverkrachting, maar beweren dat alles met wederzijdse toestemming gebeurde. De drugs zouden ze hebben moeten bewaren voor een Albanees, zeggen ze. De rechter ging niet mee in hun verhaal en legde de Syriërs straffen op van 21 en 29 jaar cel voor groepsverkrachting, diefstal, drugsbezit en drugshandel. De 19-jarige Afghaan zal binnenkort voor de jeugdrechter verschijnen.