Yvan Mayeur heeft samen met zijn zoon het consultancybedrijf ‘CAIRN.CONSEIL’ opgericht. De voormalige Brusselse burgemeester zijn bedrijf gaat zich bezighouden met financieel beheer, onderzoeksopdrachten en analyses. Dat bericht VRT NWS.

Zo’n half jaar geleden had Brussel, en dan met name de toenmalige burgemeester van de stad, het halve land in zijn greep. Zo raakte het ene na het andere voorbeeld van (financieel) wanbeheer bij de daklozenorganisatie Samusocial bekend. Vaak eiste Mayeur daar samen met Brussels OCMW-raad-voorzitster Pascale Peraïta de hoofdrol in op.

Uiteindelijk nam Mayeur ontslag als burgemeester en stapte hij op bij de de PS. Niettemin wil de parlementaire onderzoekscommissie Samusocial hier nog een staartje aan geven. Zo verklaarde Brussels parlementslid voor cdH, Benoît Cerexhe, onlangs nog dat men “alle mogelijke rechtsmiddelen” gaat gebruiken om Mayeur te dwingen de geïncasseerde zitpenningen terug te betalen.

Waaier aan activiteiten

Het bedrijf van Mayeur, CAIRN.CONSEIL, zou volgens een bijlage van het staatsblad een zeer breed werkveld hebben. Zo staat het consultancybureau in voor “alle raadgevende, consultancy-, analyse-, studie- onderzoeks-, prospectie-, beheers-, coördinatie en uitvoeringsactiviteiten.”

Ook zou Cairn – een verwijzing naar een steenstapel die wandelaars gebruiken om hun route te markeren – zowel voor de publieke als de private sector opdrachten gaan uitvoeren.