Zo’n 150 extreemlinkse betogers betoogden tegen een toespraak van de populaire klinisch psycholoog Jordan Peterson aan de Queens University in Ontario. Ze barricadeerden de deuren, vernielden een glasraam en één betoger werd opgepakt met een verborgen wapen.

Dr. Peterson bezocht de universiteit om zijn nieuwe boek te promoten, ‘12 Rules for Life’, dat ondertussen al een wereldwijde bestseller is. Hij werd echter vijandig onthaald door de uiterst linkse manifestanten. Zo zongen ze in de groep dat ze de aanwezigen moesten “opsluiten en de zaal in brand steken“. Een voormalige student die meedeed aan het protest verklaarde dat “er een groot engagement is om op te komen voor trans-rechten en om het aanzetten tot haat te verbannen. Ik ben zeer blij om dit te zien gebeuren“.

Volgens Dr. Peterson waren de betogers barbaren aan de poorten van de beschaving.

Ook in Engeland

Eerder in de week verstoorden extreemlinkse agitatoren ook een lezing aan Kings College in Londen.  Daar waren ze tegen het evenement met een Joods-Israëlische spreker en een Engelse libertarische vlogger die ze ervan beschuldigen extreemrechts te zijn. Het is niet nieuw dat extreemlinks andersdenkenden de mond wil snoeren aan universiteiten. Vorig jaar gebruikten ze veel geweld om Milo Yiannopoulos, Ann Coulter, Charles Murray en zelfs Richard Dawkins te weren. In Vlaanderen valt Theo Franken die eer te beurt.

Wereldwijd bekend

Dr. Peterson staat al een tijd in het vizier van uiterst links. Het begon met zijn verzet tegen de beruchte wet Bill C-16. Bill C-16 is een Canadese wet die genderexpressie en genderidentiteit beschermd onder het statuut van de mensenrechten en criminele straffen voorziet voor mensen die zich daar niet naar schikken. Tegenstanders zien er een aanfluiting in van de vrijheid van meningsuiting.

Peterson werd wereldwijd bekend bij het brede publiek toen hij de vloer aanveegde met een feministische televisiepresentatrice die door hem zwaar werd overklast.