Lauren Southern mocht VK niet binnen wegens “Allah is homo”-folders

0
2357

Lauren Southern, die enkele weken geleden het Verenigd Koninkrijk niet binnen mocht, beweert dat zij een “levenslang verbod” om het land te betreden heeft gekregen. Aanleiding zou een “sociaal experiment” in Luton zijn geweest, waarbij zij folders verspreidde met de boodschap “Allah is homo”.

Southern werd enkele weken geleden aangehouden in Calais door de Britse autoriteiten, toen ze plande om het Verenigd Koninkrijk te bezoeken als onderdeel van een Europese rondreis – waaronder onder meer een bezoek aan Vlaams Belang Jongeren. Zij werd de toegang tot het land geweigerd wegens “het verspreiden van racistisch materiaal”. Het “racistisch materiaal” in kwestie blijkt te verwijzen naar een reeks folders die ze uitdeelde in Luton, waarop “Allah is homo” geschreven stond.

“Allah is homo”

Southern, die de actie omschreef als een “soort sociaal experiment”, kreeg een levenslang verbod om het Verenigd Koninkrijk binnen te komen. Zij kreeg naar eigen zeggen de inspiratie voor haar actie na het lezen van een artikel van Vice News, waarin beweerd werd dat Jezus homo zou zijn geweest. In een video vertelt Southern hoe zij geïntrigeerd was door het feit dat het artikel weinig controverse uitlokte en dat zij zich afvroeg hoe er op een gelijkaardige stelling, zoals “Allah is homo”, gereageerd zou worden.

Terwijl zij op een straat in het stadscentrum van Luton folders uitdeelt met “Allah is homo” en “Allah is trans” wordt de actie al snel onderbroken door een politieagent. De agent vraagt aan Southern te stoppen met het uitdelen van de affiches, omdat dit een risico zou kunnen vormen voor inbreuken op de openbare orde en tot geweld zou kunnen leiden. Ondertussen is te zien hoe verontwaardigde moslims zich rondom verzamelen.

Dubbele standaard

Volgens Southern wijst het hele gebeuren er op dat het Verenigd Koninkrijk opereert onder “blasfemiewetten die door de sharia worden gehandhaafd”. Ze voegt daar aan toe: “Dit benadrukt een dubbele standaard in de westerse samenlevingen, waarom is het racistisch om te zeggen Allah homo is, maar niet dat Jezus homo is?”