Het feit dat de Verenigde Naties van migratie mogelijk een mensenrecht willen maken, zal volgens Hongaars premier Viktor Orbán leiden tot een primitieve beschaving“Wanneer soevereiniteit wordt afgenomen, zijn oude culturele rechten en levensstandaarden in gevaar die we hebben bereikt door er hard voor te vechten.”

Hongarije staat gekend voor zijn strenge en consequente migratiebeleid. Eerder weigerde Hongarije de gedwongen vluchtelingenopname die werd opgelegd door de Europese Commissie. Met het herverdelingsplan wou Europa de druk van de asielcrisis op Italië en Griekenland verminderen. Hongarije verzette zich – net als Polen en Tsjechië – tegen deze verplichting. Ook na juridische dreigementen van de Europese Commissie hielden de landen voet bij stuk.

“Primitieve beschaving”

Twee weken geleden verboden de VN een zogenaamde ‘anti-immigratiewet’ omdat het een “aanval op de mensenrechten” zou zijn. Nu gaan er stemmen op dat de VN van migratie een mensenrecht wilt maken en op die manier de Europese grenzen wil openzetten. Dat zien Viktor Orbán en Hongarije niet zitten. “Als migratie een mensenrecht wordt, zal het een recept worden om de aarde te vernietigen en zal het leiden tot een primitieve beschaving”, aldus Orbán.

Volgens Orbán respecteert Europa de soevereiniteit van de lidstaten niet door verplichtingen op te leggen zoals vluchtelingenopname. “In de plaats van wederzijdse acceptatie, willen de immigratielanden ons dwingen net als hen te worden, om immigratielanden te worden”, klinkt het. “Wanneer soevereiniteit wordt afgenomen, zijn oude culturele rechten en levensstandaarden in gevaar die we hebben bereikt door er hard te vechten.”

“Wanneer soevereiniteit wordt afgenomen, zijn oude culturele rechten en levensstandaarden in gevaar die we hebben bereikt door er hard te vechten.”

In april vinden verkiezingen plaats in Hongarije. Orbán’s partij Fidesz lijkt met 53% in de polls af te stevenen op een grote overwinning, al houdt Orban er wel rekening mee dat Soros nog zal proberen dat te verhinderen. “Sommige mensen hebben zich erop toegelegd om van Hongarije een immigratieland te maken. Ze zijn geselecteerd als kandidaten en worden gesteund met heel veel geld – het geld van George Soros, zijn hulporganisaties en een groot deel van de buitenlandse media die in Hongarije opereren.”