Enkele dagen na de gijzeling in Trèbes probeerde een man een groep militairen nabij Grenoble omver te rijden. De politie is nog altijd op zoek naar de dader.

De Franse politie is op zoek naar iemand die probeerde een groep joggende militairen te rammen. De man bedreigde eerst een groep soldaten die om ongeveer acht uur in Varces-Allieres-et-Risset, bij Grenoble, aan het joggen waren. Later probeerde hij een andere groep soldaten omver te rijden. “De soldaten slaagden erin om op de stoep te springen zonder geraakt te worden”, zegt legerwoordvoerder kolonel Benoit Brulon.

Gestolen Peugeot

Volgens de lokale krant Dauphine Libere zou de man een gestolen Peugeot 208 hebben bestuurd. Na het incident heeft de politie het gebied afgesloten. Het leger zou ondertussen de beveiliging van de kazernes hebben opgevoerd.

“Een persoon probeerde twee soldaten van het 93ste Regiment van de Bergartillerie in Varces om onbekende redenen omver te rijden”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. “Gezien de context wordt het incident serieus genomen, maar we kennen zijn drijfveren niet. Niemand raakte gewond.

Gijzeling Trèbes

De situatie in Frankrijk is momenteel erg gespannen. Radouane Lakdim, een 25-jarige jihadist van Marokkaanse origine die bekend was bij de veiligheidsdiensten, drong afgelopen met een dolk en een pistool een supermarkt in Trèbes binnen nadat hij eerder op een groep joggende agenten had geschoten. Bij de daaropvolgende gijzeling sneed hij de keel over van een agent, Arnauld Beltrame.