De groep Eritreeërs die vorig jaar een Duitse vrouw verkrachtten en alles filmden, beweren minderjarig te zijn. Op die manier zouden ze een mildere straf proberen te krijgen. Volgens experts zouden de mannen eerder bijna 30 jaar zijn. De Eritreeërs weigeren mee te werken aan het onderzoek en weigeren iets te zeggen over de beschuldigingen.

In augustus vorig jaar werd een 56-jarige Duitse vrouw plots aangesproken door een groepje Eritreeërs terwijl ze in haar buurt zwerfvuil aan het opruimen was. De Eritreeërs lokten de vrouw met een smoesje naar een verlaten schoolgebouw, waar ze haar aanvielen met gebroken bierflesjes. Ze dreigden ermee de vrouw met het glas in haar nek te steken als ze probeerde om terug te vechten.

Verkrachten en filmen

Vervolgens verkrachtte de groep Eritreeërs haar een uur lang, terwijl ze hun daad bovendien ook filmden. Daarna lieten ze de vrouw verweesd achter. Ze moest een week lang in het ziekenhuis blijven met ernstige snijwonden aan haar wang, schaafwonden over haar hele lichaam en grote blauwe plekken. Enkele weken later werden 4 Eritreeërs gearresteerd bij een grote politieactie.

De Eritreeërs zouden weigeren mee te werken of zelfs iets te zeggen over de beschuldigingen. Het enige wat ze kwijt willen, is dat ze minderjarig zouden zijn. Op die manier zouden ze bestraft worden naar jeugdrecht en veel mildere straffen kunnen krijgen. Volgens experts zouden de mannen echter allemaal tenminste eind jaren 20 en eerder 30 jaar zijn.

Het verhaal doet denken aan de Afghaanse vluchteling Hussein Khavari, de man die de 19-jarige Maria Ladenburger verkrachtte en vermoordde. Ook hij beweerde minderjarig te zijn om een lagere straf te kunnen krijgen, net zoals hij bij een eerdere veroordeling in Griekenland had gedaan. Na onderzoek bleek echter dat de man 33 jaar oud was.