Het parket van Halle-Vilvoorde opende volgens de Franstalige krant L’Echo een onderzoek naar de financiële handel en wandel van Europarlementslid Mark Demesmaeker (N-VA). De N-VA’er zou een fiscale schuld hebben van zo’n 540.000 euro.

Het parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar Demesmaeker. De zaak zou volgens L’Echo draaien om de verkoop van een gebouw dat aan het Europees Parlementslid toebehoorde. Het OM probeert na te gaan of de politicus zich frauduleus onvermogend probeerde te maken.

Tegenover BELGA reageert Gilles Blondeau, de woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, zeer kort. Zo kan hij enkel bevestigen dat de fiscus aan het parket een dossier had doorgestuurd “waarin zij zelf al fiscale boetes hebben opgelegd, en dat er nu door het parket onderzocht wordt of er nog een mogelijkheid is voor strafrechtelijke vervolging”. Demesmaeker langs zijn kant zal volgens woordvoerder Yannick Vanderveeren “open en transparant meewerken”.