De (toekomstige) fusiegemeente, Puurs-Sint-Amands, is binnenkort geen politieke partij rijker. Eerder was er sprake dat het Franstalige DéFI na Ronse ook in deze Vlaamse gemeente de “belangen van de Franstaligen” ging gaan verdedigen. Het bericht hierover is echter onjuist, dat bevestigde DéFI tegenover SCEPTR.

DéFI, de partij van Olivier Maingain, kijkt meer en meer naar Vlaanderen. Zo wil de partij van de communautaire scherpslijper in Ronse actief worden. Deze ochtend verscheen er op Facebook een bericht dat leek te impliceren dat ook in Puurs-Sint-Amands de inwoners voor DéFI zouden kunnen gaan stemmen.

“Puurs-Sint-Amands is een gemeente in de provincie Antwerpen zonder rechten voor de Franstalige minderheid die zo’n vijf procent van de bevolking uitmaakt”, viel er in een bericht van de Facebookpagina ‘DéFI Puers-Saint-Amand’ te lezen. “Het is tijd om de rechten van de Franstaligen in Puurs-Sint-Amands en bij uitbreiding in Vlaanderen te respecteren”.

Bij DéFI vallen ze echter uit de lucht. Zo blijkt er geen sprake te zijn van een nieuwe afdeling in Puurs-Sint-Amands. Ook weet de partij niet wie de foutieve informatie op het net heeft gezet. Ondertussen werd het bericht op Facebook verwijderd.

ADVERTENTIE