“Ik weet niet wat zeggen. Hier heb ik geen woorden voor. Dit is ongelooflijk sympathiek. Ik kus jullie innig op de plaatsen waar het deugd doet.” De vrouwonvriendelijke rapper Damso, die het Belgische WK-lied zou maken, heeft voor het eerst gereageerd op de heisa die ontstaan is naar aanleiding van zijn seksistische en vrouwonvriendelijke teksten.

Afgelopen week ontstond veel heisa over Damso, de 25-jarige rapper die het WK-lied voor België zou zingen. De teksten van de rapper staan bol van de vrouwonvriendelijke, grove en seksistische zinnen, waardoor velen zich afvroegen of de Belgische Voetbalbond hier wel mee geassocieerd wilde worden. “Ze pijpt niet zo goed, heeft geen diepe keel. Franse hiphop, ik schiet op de tieten. Slet hou je bek, voor de prijs van 1 geef ik je 2 vingers”, is één van de vele expliciete teksten.

De Vrouwenraad, met in haar kielzog enkele ministers en sponsors van de Belgische Voetbalbond, pleitten voor een andere artiest. Eerst communiceerde de Voetbalbond dat ze zich “niet laten gijzelen door de polemiek”, een dag later zetten ze onder druk  van de sponsors de samenwerking dan toch stop.

“Mannenhaters en feministen”

Damso heeft voor het eerst gereageerd op de ophef en over het feit dat de Voetbalbond de samenwerking met hem heeft stopgezet. Hij is naar eigen zeggen bijzonder dankbaar voor al de promotie die Vlaanderen hem heeft gegeven en reageerde met de volgende ietwat sarcastische boodschap. “Vrouwen en mannen, mannenhaters en feministen”, zo begint hij zijn mededeling.

“Ik kus jullie innig op de plaatsen waar het deugd doet”

“Deze promotie is exact wat ik nodig heb voor mijn nieuw album. Ik weet niet wat zeggen. Hier heb ik geen woorden voor. Dit is ongelooflijk sympathiek. Ik kus jullie innig op de plaatsen waar het deugd doet.” Op sociale media regent het negatieve reacties op de post van Damso. “Dat antwoord bewijst wat voor een kerel het is. Een dikke nek zonder respect”, klinkt het. “Arrogante en narcistische klootzak!”