Alweer “weerzinwekkende” trouwstoet met allochtone feestvarkens

0
3968

Opnieuw vond een trouwstoet plaats op de openbare weg die ver over de schreef ging. Allochtone feestvierders reden afgelopen weekend over de pechstrook op de A-12, er werd voortdurend geclaxonneerd, en er werd zelf gestopt midden op de baan om de bruidegom in de lucht te gooien. N-VA en Vlaams Belang zijn niet te spreken over het incident.

Meerdere passagiers en dashcams filmden het indicent en de politie werd verwittigd. Maar de politie trad niet meer op omdat ze niets konden vaststellen. Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) reageert echter onthutst. Er is genoeg bewijs om streng op te treden, zo klinkt het uit de mond van Weyts. “Levensgevaarlijk hyperegoïsme. Justitie moet op basis van getuigenissen en beeldmateriaal keihard optreden. Tijd dat voorbeelden gesteld worden. De straat is niet van hen. Die is van ons.”

Parket wacht politie-onderzoek af

Op de VRT herhaalde Weyts opnieuw zijn positie. “Op basis van de beelden alleen al zie je een twintigtal inbreuken op de wegcode”, zo argumenteert de N-VA’er. “Er is genoeg grond om een juridische procedure te starten. Er zijn blijkbaar ook getuigenissen en beeldmateriaal. Ik denk dat justitie daar zeker mee aan de slag kan en echt een voorbeeld kan stellen, want anders zal zich dat blijven herhalen.”

Maar het parket van Halle-Vilvoorde wacht nog het politie-onderzoek af, zo weet Het Nieuwsblad“We hebben rond half zes inderdaad een melding binnengekregen van traagrijdend verkeer op de A12, vermoedelijk een trouwstoet”, zo laat een woordvoerder van de federale politie aan Het Nieuwsblad weten“Op dat moment was er echter geen ploeg beschikbaar om een kijkje te gaan nemen. Op het moment dat we wel ter plaatse waren, was er al niets meer te zien van de trouwstoet.”

“Huwelijksreis enkele richting”

Verschillende beelden werden echter gemaakt door passagiers en dashcams. “Rond half zes waren wij op de A12 richting Brussel getuige van dit schouwspel”, zo vertelt nog een getuige aan Het Nieuwsblad. “Een levensgevaarlijke situatie. Niet alleen werd er zeer traag gereden op de snelweg, maar er werd zelfs stilgestaan. Andere auto’s raasden dan weer over de pechstrook. Voortdurend getoeter, kilometers lang werd er met de vier pinklichten op gereden… Er werd zelfs een confettikanon afgevuurd”.

Ook het Vlaams Belang reageert woedend. “Ik stel voor dat hun huwelijksreis een enkele vlucht wordt, inclusief [voor] hun (schoon)familie”, zo schrijft partijvoorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) op Twitter. Het gerecht zal nu op basis van de videobeelden de identiteit van de allochtone feestvierders proberen te achterhalen. Hierna kan een proces-verbaal volgen.