Nadat de verkiezingen in Italië ruimschoots gewonnen werden door anti-migratiepartijen en gisteren een Afrikaanse man werd doodgeschoten, is de maat vol voor Afrikaanse migranten in Italië. Ze organiseerden een mars door de straten van Firenze, die al snel escaleerde. De stad werd achtergelaten als een slagveld.

Zondag vonden in Italië verkiezingen plaats. Rechtse partijen waren er de grote overwinnaars. De anti-establishmentpartij Movimento 5 Stelle, onder leiding van Luigi di Maio, wordt met ruim 30% de grootste partij van het land. Het rechtse blok van het centrumrechtse Forza Italia van ex-premier Silvio Berlusconi, het rechtsnationalistische Lega Nord en Fratelli d’Italia haalde gezamenlijk zo’n 37% van de stemmen. De linkse regeringspartij Partito Democratico kreeg zware klappen.

Racisme

Maandag werd een Senegalese migrant en straatverkoper in de Italiaanse stad Firenze doodgeschoten. Volgens de Italiaanse pers zou de dader, een Italiaanse man, zelfmoord hebben willen plegen maar veranderde hij van gedacht, waarna hij op de Senegalese straatverkoper schoot. Voor de Afrikaanse gemeenschap in Firenze is het geen toeval dat dit vlak na de verkiezingen gebeurt waar anti-migratiepartijen grote overwinning boekten.

Vandaag organiseerde de Afrikaanse gemeenschap een mars door de straten van Firenze om racisme in Italië aan te kaarten. Ze scandeerden leuzen als “stop racisme”. Al snel escaleerde de mars en begonnen de Afrikanen alles wat op hun weg kwam te vernielen. Brommers, fietsen, verkeersborden, plantenbakken, dranghekken, vuilbakken, en nog veel meer moesten eraan geloven. De politie was ter plaatste maar greep pas veel later in.

Pape Diaw, een vertegenwoordiger van de Senegalese gemeenschap, legt uit waarom de Afrikaanse gemeenschap betoogt. “Het feit dat de verkiezingen gelopen zijn zoals ze gelopen zijn, bewijst in wat voor stemming dit land is. Italië is een land geworden waar zwarten worden doodgeschoten op straat.” Enkele weken geleden nam een Italiaanse man Afrikaanse migranten onder vuur vanuit zijn auto. Daarbij vielen 6 gewonden.

Italien: Migranten ziehen nach Ermordung eines afrikanischen Händlers randalierend durch Florenz

Italien: Migranten ziehen nach Ermordung eines afrikanischen Händlers randalierend durch Florenz https://deutsch.rt.com/kurzclips/66181-italien-migranten-ziehen-nach-ermordung/

Publiée par RT Deutsch sur mardi 6 mars 2018