Eleonore D.S. (27) is maandag dood aangetroffen in haar woonst in Herentals. Dit wellicht na verschillende messteken. Het slachtoffer werd door haar twee dochtertjes (4 en 7) gevonden. De kinderen verwittigden een buur. De partner van Eleonore, een Afghaan, werd als verdachte opgepakt. Hij was gevlucht naar Limburg.

“Mama ligt in een plas bloed, maar we hebben ook wel een beetje honger”, dat zouden de kinderen van Eleonore verteld hebben aan de betrokken buurman, die getuigde in Het Laatste Nieuws“Plots zag ik een beetje verderop een politiecombi staan. Ik ben er meteen met de kinderen naartoe gelopen en vertelde wat ze tegen mij gezegd hadden. We zijn dan meteen terug naar de woning gelopen. Omdat ik zelf een EHBO-cursus heb gevolgd, moest ik mee binnengaan. Misschien ging het gewoon om een stom ongeval en had de mama zich verwond en was er nog hulp mogelijk…”

De politie en het parket onderzoeken een verdacht overlijden aan de Kleerroos in Herentals. Daar is het levenloze…

Publiée par Bewakingsagenten Belgie sur mardi 13 mars 2018

Verdachte is Afghaan en werd aangehouden

Dat was helaas niet het geval. Geen hulp kon nog baten voor de vrouw die levenloos in een plas bloed in de keuken lag. “Dat beeld zal ik nooit maar vergeten. En dan ook die hulpeloosheid van de kinderen”, aldus nog de getuige in Het Laatste Nieuws.

Eleonore, Nore of Nora voor vrienden en familie, had sinds enige tijd een relatie met N.F., een man van Afghaanse afkomst. “We hebben de verdachte, de partner van de vrouw, kunnen arresteren nadat hij gevlucht was naar Limburg”, zo citeert HLN een parketwoordvoerder. “De feiten zouden zich afgespeeld hebben in de relationele sfeer. We onderzoeken de zaak verder.” Een onderzoeksrechter werd aangesteld voor moord. De Afghaan moet normaliter vandaag nog voor deze rechter verschijnen voor een verhoor.

Eleonore werkte bij Familiehulp, alwaar ze een goede naam genoot. Haar twee kinderen kwamen uit een vorige relatie. Volgens naasten werd er met de biologische vader geen contact meer onderhouden. In 2011 en 2015 werd Herentals tevens opgeschrikt door passionele moorden.