De grote winnaars van de verkiezingen in Italië zijn volgens Dyab Abou Jahjah een “bende racisten en fascisten”. Dezelfde bende racisten die ook in ons land aan de macht zijn, aldus Abou Jahjah. Zijn partij is volgens Abou Jahjah het perfecte alternatief. Tegen negatief radicalisering werkt alleen positief radicalisering.

Gisteren vonden in Italië verkiezingen plaats. Rechtse partijen waren er de grote overwinnaars. De anti-establishmentpartij Movimento 5 Stelle, onder leiding van Luigi di Maio, wordt met ruim 30% de grootste partij van het land. Het rechtse blok van centrumrechtse Forza Italia van ex-premier Silvio Berlusconi, het rechtsnationalistische Lega Nord en Fratelli D’Italia haalde gezamenlijk zo’n 37% van de stemmen. De linkse regeringspartij Partito Democratico kreeg zware klappen.

“Racisten en fascisten”

Volgens Dyab Abou Jahjah een “bende racisten en fascisten”. Bovendien zou volgens Abou Jahjah “dezelfde bende racisten en fascisten” in ons land al jaren aan de macht zijn. Zijn nieuwe partij ‘Be.one’ moet volgens Abou Jahjah daarop een krachtig antwoord bieden. “Maar in België is er nu tenminste een alternatief. Tegen negatief radicalisering werkt alleen positief radicalisering.

(Lees verder onder de tweet.)

Nadat Abou Jahjah bij De Standaard – waar Abou Jahjah columns voor schreef – op straat werd gezet na een nieuwe antisemitische tweet, besloot hij zijn politieke carrière nieuw leven in te blazen. Hij startte, samen met ex-sp.a’er Ahmet Koç, een ‘migrantenpartij’ op. Dat project verliep echter niet van een leien dakje. Nog voor ze goed en wel van start waren gegaan, zette Abou Jahjah Ahmet Koç al uit de partij.

Enkele weken geleden kondigde Abou Jahjah zijn nieuwe partij Be.one aan. “Het is geen partij alleen voor migranten. Het is wel een partij waar mensen met een migratieroots zich in herkennen.” Ze willen naar eigen zeggen een partij zijn voor iedereen die niet met de handrem op aan racismebestrijding wil doen, zoals we nu doen als “de bange blanke man”. Be.one is ook voorstander van onverdoofd slachten.