De twee Oekraïense mensensmokkelaars die eerder al schuldig werden bevonden voor de ‘Parkingmoord’ zijn ook in beroep veroordeeld tot 27 en 23 jaar. Een Litouwse trucker werd in 2015 nabij Drongen op een snelwegparking vermoord door mensensmokkelaars nadat een deal niet kon nagekomen worden.

Moordenaars Iurii P. (34) en Ivan Z. (27), afkomstig uit Oekraïne, zijn door het Hof van Beroep in Gent opnieuw veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Ze krijgen respectievelijk 27 en 23 jaar cel opgelegd voor de moord op Stanislovas Gavrilcikas. De aangeklaagden vroegen de vrijspraak of een lichtere straf. Het parket vroeg echter bevestiging van de eerder uitgesproken straf en de beroepsrechtsbank heeft dit ingewilligd.

Groot netwerk van mensensmokkelaars

In 2015 werd de Litouwer Stanislovas Gavrilcikas omgebracht door twee Oost-Europeanen. De drie maakten deel uit van een groot mensensmokkelnetwerk. Met valse Poolse paspoorten werden Oekraïners naar het VK gesmokkeld. In de nacht van 6 op 7 mei in 2015 liep het echter mis.

Iurii P. en Ivan Z. moesten 10.750 euro betalen aan de Litouwer in het kader van een deal. Echter, de twee hadden het geld reeds opgebrast aan drugs, drank en een Mercedes. Het duo bedacht dan maar een plan om de trucker om te brengen en het te laten lijken op een roofmoord, waardoor het verdwenen geld zou kunnen verklaard worden.

Ze staken de Litouwer dood met een mes op een snelwegparking in Drongen en dumpten het lijk langs de E-17 in Waasmunster. De politie kon de twee echter vatten voor de ‘Parkingmoord’, waardoor ook het smokkelnetwerk ontbloot werd.