Indiase moslims zijn woedend op het luiermerk ‘Pampers’ omdat de afbeelding van een kat op de luiers te veel zou lijken op de Arabische schrijfwijze van de profeet Mohammed. Zij kwamen massaal op straat en verbranden de verpakkingen.

Indiase moslims in de deelstaat Haiderabad zijn woedend op het luiermerk ‘Pampers’. De lijnen van de snorharen, neus, mond en het linkeroog in de tekening van een kat op de luiers zou immers lijken op de schrijfwijze van de naam van de profeet Mohammed in het Arabisch. Activisten van de islamistische groepering ‘Jihad-o-Shahadat’ hebben een formele klacht ingediend op het politiebureau van Dabeerpura.

https://twitter.com/deutsch365/status/966395467587256323

“Kwetsend”

In een brief aan de politie zei de groepering dat ‘Pampers’ de gevoelens van de moslimgemeenschap had “gekwetst”. Verder drong de groepering er op aan dat de luiers in kwestie onmiddellijk uit de rekken werden gehaald. “Zelfs met het blote oog is vastgesteld dat de naam van de Profeet (vzmh) […] te zien is”, luidt het in de verklaring. Verder werd er geëist dat de makers van het product worden gestraft en gearresteerd.

“De profeet Mohammed is een heilig persoon in de islam en moet met respect behandeld worden”, aldus de groepering, die zegt zich vernederd te voelen. Op sociale media was te zien hoe moslims verpakkingen van de luiers in kwestie in brand staken.