Volgens Malinese media zijn in Mali twee Belgen gearresteerd. Zij zouden met de motor verboden gebied doorkruist hebben. 

In de Malinese stad Kouakourou zijn twee Belgen gearresteerd. Het tweetal zou met de motor door onveilig gebied onderweg zijn geweest naar Mopti. Intussen zouden de twee Belgen overgebracht zijn naar de hoofdstad Bamako. Er is evenwel nog geen bevestiging van de feiten door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aanslagen

Het Malinese leger heeft deze week besloten om verplaatsingen met pick-uptrucks en motoren te verbieden op verschillende plaatsen in het noorden en het centrum van het land. Deze beslissing kwam er door een toenemend aantal aanslagen. Terroristen gebruiken dit soort voertuigen immers vaak.

“Humanitaire konvooien of andere specifieke konvooien moeten de goedkeuring van de militaire leiding van de sector verkrijgen”, luidde het in een verklaring van het Malinese leger. De autoriteiten lieten ook weten dat elke overtreder “als een militair doelwit zal worden behandeld”.