Enkele weken geleden raakte bekend dat de 42-jarige Darya Safai lid werd van de N-VA. Via de partijpolitiek hoopt ze als politica te kunnen opkomen voor de vrijheid van vrouwen. Hierbij baart de “sluimerende opmars van [het] islamisme” haar zorgen. “Ik weet wat dat doet met mensen. Dat leidt tot apartheid”, stelt Safai tegenover De Zondag.

Het nieuwe N-VA-lid woont in Wemmel en kwam als jonge vrouw in Iran in opstand tegen de almacht van de islam. Nadat ze na enkele weken uit de cel kwam, vluchtte ze samen met haar man naar het Westen. Tegelijkertijd werd ze in Iran veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf bij verstek. Vandaag runt ze met haar echtgenoot drie tandartspraktijken in Antwerpen en Brussel en manifesteert ze voor het recht van Iraanse vrouwen om buiten te mogen komen.

Wat ze binnenkort in de politiek wil doen, ligt naar eigen zeggen in lijn met wat ze als activiste deed, namelijk het “inzetten op vrouwenrechten, discriminatie, integratie. Maar op het einde van de rit moeten ideeën uitgevoerd worden. Daarom heb ik de stap gezet. Ik krijg ook kritiek daarop. Dat had ik ingecalculeerd. Als activiste word je ook niet overal toegejuicht”, zegt Safai tegenover De Zondag.

Praat van talibanscholen

Angst wil ze naar eigen zeggen niet zaaien en een revolutie zoals in Iran ziet ze niet gebeuren maar van een “sluimerende opmars” van het islamisme is volgens Safai wel sprake. “Ik herken dat. En dat is gevaarlijk. Ik weet wat dat doet met mensen. Dat leidt tot apartheid”.

De politica ziet dat in de gettovorming in grote steden en in het onderwijs. “Ik hoor in Vlaamse scholen dezelfde praat als in talibanscholen. Islamleerkrachten praten meisjes een hoofddoek aan. Als ze die niet dragen, dagen ze mannen uit. Ik voel mij zo vernederd als ik dat hoor. Als die kinderen thuis geen kritische stem horen, zijn ook zij verloren. Apart islamonderwijs is geen goede zaak. Die hoofddoek is de eerste discriminatie”.

Volgens haar moeten de vrouwen die op basis van hun hoofddoek worden gediscrimineerd eerst in eigen boezem kijken. Zo kan men volgens haar een werkgever “toch niet verplichten iemand met een hoofddoek aan te werven? Die vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen. Dat moeten ze goed beseffen. Wie een hoofddoek draagt, beledigt de mannen, maar ook zichzelf”, stelt de politica tegenover De Zondag.

Jahjah: “Integratie is duidelijk mislukt”

Dyab Abou Jahjah, die deze week (opnieuw) een eigen partij voorstelde, omschrijft op Twitter de verwijzing van Safai naar ‘Talibanscholen’ als “wereldvreemd”. Volgens hem laat ze op die manier zien dat ze “mentaal” nog in haar land van herkomst leeft. “Ze kent onze realiteit niet. Haar integratie is duidelijk mislukt”, aldus Jahjah.

12 REACTIES

 1. Als er al iemand hier niet op zijn plaats is, en zich doorlopend gedraagt als stoorzender tegen al wat Vlaams, westers en tolerant is, is dat wel deze oproerkraaier, al dan niet met een kalashnikov in zijn handen (waarmee hij nooit heeft gewerkt, met die handen hé), en die er destijds in geslaagd is via het huwen van een Belgische vrouw, die hij daarna à la methode islamique heeft gedumpt, de belgische nationaliteit te verkrijgen. Want als van langs om meer Vlamingen zich beginnen onverdraagzaam op te stellen komt het door het haantjesgedrag van aangespoelde invasieve exoten en tafelspringers zoals Abou Jaja. Neen, Aboe, voor ons is het Aboe Neenee ! Als je echt iets wil doen voor Vlaanderen en België ; trap het hier af. Onze maatschappij stond er beter voor en aangenamer om leven voor uw aankomst en deze van uw soort hier.

 2. Akkoord met mevrouw Safai. Maar om de islam tegen te houden hebben wij geen feministen nodig die onze maatschappij willen vervrouwelijken (en zelfs “transgenderen”). Tegen de oprukkende barbarij hebben wij sterke en stoute mannen nodig om ons te beschermen tegen verkrachtende negers en terroriserende Arabieren. Braaf zijn in een stoute wereld dreigt de ondergang van het Westen te worden.

  • Ik vraag mij af wanneer iemand uw goede raad eens ter harte gaat nemen, het is duidelijk de enige manier om tegen dat tuig in te gaan . Helaas is niet al te vriendelijk naar hen kijken al genoeg om in apenland in de gevangenis te belanden . Met dank aan onze politieke ratten .

 3. Abou, Op gebied van intelligentie komt u nog niet aan de enkels van deze dame die zich
  geïntegreerd en geassimileerd heeft, en goede bedoelingen heeft in deze maatschappij waar u
  nog altijd niet thuishoort. Is het nu Libanon, Nederland of België. Ge moet kiezen hé. U kunt
  blijkbaar uw rot ei niet kwijt. Uw enige bedoeling is deze maatschappij te polariseren en te misbruiken om macht te verwerven, wat u tot nu toe niet gelukt is. Degenen die u nu een forum geven zijn diegenen die dit forum zouden verliezen moest u ooit aan de macht komen wat nooit zal gebeuren .Individuen zoals u met een dubbele nationaliteit zouden in dit land nooit aan politiek mogen (kunnen) doen want u bent een oproerkraaier. Dringend de kieswet aanpassen. U bent ook
  met de staart tussen uw benen terug gekomen uit Libanon omdat ze u daar ook niet moeten en het hier duidelijk veel beter leven is. U bedoeling is over duidelijk: Emigreer – Integreer – Vestig Moskeeën – Vermenigvuldig – Creëer enclaves – Weersta autoriteiten- Voer Sharia in – Neem over en is zeker niet assimileren.

 4. Als die kinderen thuis geen kritische stem horen, zijn ook zij verloren. Apart islamonderwijs is geen goede zaak (texto).

  Repliek: Het is zeker niet op school, noch op de VRT of in de Belgische pers dat ze een kritische stem zullen horen. Tenzij op de kap van Theo Francken. De invloed van de islam is zichtbaar en tastbaar. De enige kracht van de verandering die efficiënt werkt. De rest is fake.

  Zelfs in het parlement zijn er maar zeven kritische stemmen op 150.

  Islamonderwijs is inherent aan de islamisering en conform het Belgo-Vlaams politiek systeem net zoals het subsidiëren van moskeeën. Men kan het eventueel betreuren, maar feiten zijn feiten.

  Via de partijpolitiek hoopt ze (mevrouw Safaï) als politica te kunnen opkomen voor de vrijheid van vrouwen (texto).

  Vrijheid begint dat niet met gelijke kansen. Quid voorbeeldrol van de regering en parlement?

  Is het normaal dat in het parlement de gilde van vrouwelijke politica (autochtonen en allochtonen) zich blijkbaar niet storen over de discriminaties (ongelijke kansen) waarvan vrouwen in de politiek de gedupeerden zijn? Zie parlement (voorzitter altijd een man), regering (ongelijke kansen voor vrouwen, nooit een vrouwelijke premier), gemeentebesturen ook meestal een mannelijk bastion.

  Vrouwen krijgen wel een kans als chauffeur bij De Lijn.

  Misschien eens de problematiek aankaarten bij de Staatssecretaris voor gelijke kansen.

  Tot slot: De Iraanse revolutie werd voorbereid door ene Khomeiny vanuit zijn asieloord, jawel, in…Ile de France, tot hij in 1979 triomfantelijk terugkeerde om de macht over te nemen in Iran.

  Uiteraard wens ik mevrouw Safaï alle succes toe.

  Wat de islamisering betreft, is het voor mij duidelijk dat de VRT rijdt voor rekening van de asielmaffia.

   • Alstublieft, een beetje jullie verstand gebruiken! Sceptr is wèl onafhankelijk en nationalistisch. En objectief. Indien Sceptr zou verdwijnen, zou de linkse meute huilen van plezier. Is het dàt wat jullie willen? Ik alvast niet, en ik denk: jullie ook niet. Laat Sceptr een zekere sympathie voor de N-VA hebben. En dan? Veel N-VA’ers delen jullie visie. Akkoord, het blijft een spagaat-partij, maar wie een spagaat doet strekt zijn benen uit zowel naar links als naar rechts. Wie wild op de N-VA schiet, dreigt in zijn eigen voet te schieten. En dat willen we niet, toch?

   • [Akkoord, het blijft een spagaat-partij, maar wie een spagaat doet strekt zijn benen uit zowel naar links als naar rechts (texto).]

    En wat doet die spagaat partij als ze aan kruispunt arriveert. Links afslaan voor België of rechts voor Vlaanderen?

    De renegaat BDW koos voor België. Herhaaldelijk heeft hij afstand genomen van de Vlaams beweging. De kers op de taart was zijn laatste bocht in 2014 bij het afzweren van Vlaamse legitieme eisen. Zij partner in crime heet nu de MR een notoire Belgicistische en radicale francofone politieke partij. Vervolgens rekruteerde hij notoire Belgicisten als Siegfried Bracke (ex-SP-a), Annick De Ridder en André Gantman, allebei ex-OVLD en tutti quanti. Kwestie om vertrouwen te creëren bij zijn nieuwe Belgische partners.

    Duidelijke taal als u het mij vraagt.

    Hoe kan een nationalist nu in zijn voet schieten door zich te distantiëren van een renegaat die een greep naar de macht uitvoerde ten koste van Vlaanderen en tot heil van België, Charles Michel en de MR in ruil voor een handvol zilverlingen (mandaten).

    Hoe luidt de N-VA spreuk ook weer? Juist :”Erst kommt das Fressen dann kommt die Moral”

    Aan Henri IV wordt de volgende spreuk toegeschreven:”Paris vaut bien une messe”. Henri IV verzaakte aan zijn protestants geloof en bekeerde zich tot het katholicisme in ruil voor de koningskroon van Frankrijk.

    Vervang de woorden protestants door Vlaamsnationalisme en katholicisme door Belgicisme en men komt terecht bij Bart Dewever.

   • U heeft niet helemaal ongelijk. Ik wou gewoon zeggen dat men, door maar steeds op het linkse been te blijven hameren, men zich uiteindelijk mank dreigt te maken op het rechterbeen, in casu de rechterflank. Maar ik geef toe: elke vergelijking loopt wat mank.

 5. Vreemde pipo, diene Abou. Als ik van hem was zou ik nu in alle centrum steden op de baan zijn, zijn netwerk gebruiken om met mensen contact te leggen om lijsten te vormen, voor zijn kiespubliek – moslim migranten aller landen – propaganda te voeren.
  Nee, hij zit tweetjes te sturen i.v.m. een middenklasse Iraanse die op komt voor een partij waar hij nooit een stem zal halen. Darya Safai dient om het Vlaamse VLD en VB kiespubliek te overtuigen een stem te geven aan de NVA én om geïntegreerde en hoger opgeleide moslims (waar ik er verschillende van ken en die allang niet meer van groen en SP tevreden zijn) naar de NVA te brengen. Dat zijn kiezers waar Yaya nooit een stem zal halen.
  Ofwel is Aboeke dik stom ofwel heeft hij een dubbele agenda.

 6. Juist,mannen met b….Wordt moeilijk in een maatschappij waarin er gewerkt wordt om van venten mietjes te maken van vrouwen virago’s!Lol!Nog meer zelfs,waarin elke man die op één of andere manier zijn bewondering uit voor “l’éternel féminin”,het risico neemt voor een rechtbank te moeten verschijnen.