Vorige week viel de gerechtelijke politie een moskee in Borgerhout binnen. Volgens de Gazet van Antwerpen gebeurde dit naar aanleiding van een onderzoek naar kindermisbruik. Hoewel het parket tegenover VRT NWS bevestigt dat er een onderzoek loopt naar aanleiding van een aanranding in de moskee, wil men er verder niets over kwijt. 

Een vooraanstaand bestuurslid van de El Fath moskee in Borgerhout zou een minderjarig meisje hebben aangerand in het gebedshuis. De verdachte zou op heterdaad betrapt zijn en er zouden videobeelden van zijn gemaakt. Toen de speurders vorige week de moskee binnenvielen nam men computers en één laptop in beslag. Volgens de Gazet van Antwerpen is er tot op heden sprake van één klacht.

Gevlucht of toevallig in Marokko?

Het bestuurslid vrijdag oppakken was niet mogelijk. Zo zit de man tot op de dag van vandaag in Marokko. Of hij naar Marokko is gevlucht of daar toevallig is – zoals zijn gezin betoogt – is vooralsnog niet duidelijk.

De man genoot van heel wat aanzien in Borgerhoutse moslimgemeenschap. “Het is moeilijk om dit allemaal zomaar te geloven. Daarom is het goed dat de politie een onderzoek voert. Dan is er tenminste duidelijkheid. Als het klopt, dan moet hij worden gestraft”, klinkt het daar volgens de Gazet van Antwerpen. Ook zou de man niet meer welkom zijn in het bestuur van de moskee.

https://sceptr.net/campaigns/doneer/donate/

11 REACTIES

 1. Zijn er 4 mannelijke getuigen?. Anders is de bewering niet geldig. Dit wordt toe gedenkt met de mantel der ……. Worden video beelden aanvaard bij een verkrachting?

 2. Jeezes ! Hoe kan dat nou ? Een moslim die zulke feiten pleegt ? Komaan zeg !
  Het volk van Allah doet toch zoiets niet !
  Dat doen enkel de Katholieken toch ?

  • We willen dat ze zich aanpassen aan onze normen en waarden, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze ook de vuile manieren van onze clerus moeten overnemen.

 3. In het programma taboe wordt gelachen over / met alle mogelijke ziekten en afwijkingen. Met één ding mocht niet gelachten worden; Juist ja, allah. Moet dat een erge ziekte zijn!

 4. Sommigen noemen het een moskee , ik heb het altijd het plaatselijk rovershol genoemd . Blijkt nu dat ik dat toch weer moet bijstellen , hoerentent lijkt mij een nog juistere naam of liever nog iSSlamitische hoerentent om verwarring met die andere religie van kindermisbruikers te voorkomen .

  • In Antwerpen zijn er 57 erkende moskeeën. De erkenningsvoorwaarden zijn mij niet bekend. In de plaats van de ouders zou ik mij nu toch zorgen maken.

 5. De Heer Lurkin heeft gelijk.
  Maar of je als ouder je ongerust maakt of niet: de Staat pampert ze toch ! En als het tè wordt zal ene Sven ze wel verdedigen !

Comments are closed.