Bij de voorstelling van hun nieuwe campagne ‘een hart voor onze mensen’ pleit Vlaams Belang voor een sterke sociale zekerheid voor onze mensen, gepensioneerden en armen. Daarvoor moet de migratiekraan dichtgedraaid worden. “We kunnen de sociale zekerheid niet in stand houden door het OCMW van de wereld te blijven spelen.”

Met hun nieuwe campagne wil Vlaams Belang zich profileren als een sociale volkspartij die inzet op een sterke sociale zekerheid en armoede wil bestrijden. Daarvoor moet de migratiekraan echter dichtgedraaid worden, klinkt het. In België wordt de kostprijs van immigratie – in tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland – niet berekend. De studiedienst van Vlaams Belang berekende dat die kostprijs jaarlijks 7,2 miljard euro bedraagt.

“OCMW van de wereld”

In de eerste plaats wil Vlaams Belang opkomen voor de armen en gepensioneerden die hun hele leven hebben bijgedragen aan de sociale zekerheid. “Als je weet dat een gemiddeld pensioen 1.200 euro per maand is, en een rusthuis makkelijk 1.600 euro per maand kost, moet je geen rekenwonder zijn om te weten dat veel ouderen niet rondkomen”, aldus voorzitter Tom Van Grieken. “We betalen jaarlijks 2 miljard voor ouderenzorg en 1,3 miljard aan asielopvang.”

Om een sterke sociale sociale zekerheid te hebben en behouden, moet de migratiekraan dichtgedraaid worden. “Onze open toegang tot onze sociale zekerheid is een magneet voor gelukzoekers. Door ons open grenzen beleid hebben immigranten het makkelijk om zich hier te vestigen en te genieten van alle voordelen van onze sociale zekerheid, ook voor hen die nog geen euro hebben bijgedragen”, klinkt het.

“Sociale zekerheid heeft nooit de intentie gehad om grote groepen mensen die niet de intentie hebben om bij te dragen, op te vangen.”

Vooral de hoge werkloosheidscijfers bij allochtonen vormen een grote druk op onze sociale zekerheid, klinkt het. “Het Vlaams budget voor werkloosheidsbestrijding is 37 miljoen euro per jaar, de uitkeringen voor werkloze niet-Belgen bedragen 809 miljoen euro per jaar. 7 op de 10 leeflonen gaan naar mensen van niet-Belgische origine. Dat systeem is niet houdbaar. We kunnen de sociale zekerheid niet in stand houden door het OCMW van de wereld te blijven spelen.”

5 REACTIES

  • Rare gasten toch die Vlamingen. Als het VB het licht schijnt blijven ze in de grot en wanneer N-VA met dezelfde lamp zou schijnen komen ze naar de oppervlakte.

   Los hiervan de verandering werkt in Charleroi luidens een verslag dat De Morgen be, vers van de oven, publiceert:

   “De eerste islamitische school in Wallonië komt binnenkort in Charleroi. De kleuter- en lagere school ‘La Vertue’ is een initiatief van de Fédération islamique de Belgique. De school zal nog niet operationeel zijn bij de start van het nieuwe schooljaar, zo bevestigt Fatih Bayraktar, architect en vrijwilliger binnen de federatie.
   De school komt in een kantoorcomplex nabij het station Charleroi-Sud. Het pand van 3.500 vierkante meter is voor 750.000 euro aangekocht door de vereniging “Communauté musulmane de Belgique”, die het patrimonium van de federatie beheert. De aanpassingswerken en inrichting worden geraamd op 750.000 euro. De fondsenwerving loop nog volop.”

 1. Wat migratie kost is een zeer moeilijke berekening en deze is zodanig groot dat cijfers veel en weinig zeggen. Door snel te zoeken vind je verschillende studies van Nederland, VK, Zweden dat migratie een netto kost is. Er zijn ook veel verscholen kosten. Als je in Antwerpen hoort dat 50% van de kinderen een migratieachtergrond hebben dan moet de meerkost op het onderwijs enorm zijn. Je weet wel, de nieuw schoolsysteem waar ouders moeten kamperen aan de schoolpoort. Door gebrek aan plaatsen en middelen zal dat ook wel een invloed hebben op het niveau. Als je ziet in Duitsland hoeveel extra leerkrachten en begeleiders ze nodig hebben voor hun migratiebeleid is het onbegrijpelijk dat mensen de onzin slikken dat onze pensioenen niet betaalbaar zijn.

 2. “Een hart voor ONZE mensen” , heet de de nieuwe campagne van het Vlaams Belang , allen vrees ik dat het bij ALLE andere partijen eerder HARD voor ONZE mensen is . Het enige wat ALLE anderen interesseert is de smeerlapperij die ze kunnen importeren ( waar ze vanzelfsprekend goed aan verdienen) en Jan met de korte familienaam en zijn Lisa laten opdraaien voor de lasten van heel die rotzooi . Bestuurders zei U ? Hypocriete rotzakken zal U bedoelen . Laat ons hopen dat de mensen zich in het stemhokje nog herinneren wie “Een hart voor onze mensen heeft” , en komaf wil maken met de uitverkoop en de verloedering van ons land en bij uitbreiding Europa .

Comments are closed.