In Groot-Brittannië werd vandaag de dader van een aanslag op een groep moslims in Londen tot een levenslange celstraf veroordeeld. Darren Osborne reed vorig jaar in de nacht van 17 op 18 juni met een bestelwagen in op moslims die de moskee in Finsbury Park in Londen verlieten. Daarbij kwam een man om het leven en raakten twaalf mensen gewond.

Darren Osborne werd veroordeeld voor de moord op Makram Ali en poging tot moord. De rechter van het Woolwich crown court, mevrouw Justice Cheema-Grubb, had het over een terroristische daad. Volgens de rechter viel Osborne onschuldige mensen aan. Door bewust traditioneel islamitisch geklede mensen aan te vallen, toonde hij volgens de rechter zijn “ideologie van haat jegens moslims“.

Minstens 43 jaar

Osborne, die 48 jaar oud is, kan ten vroegste over 43 jaar in vrijheid gesteld worden. Hij zou op korte tijd geradicaliseerd zijn in zijn haat jegens moslims. Naast politieke video’s zou daarbij ook het BBC-programma ‘Three Girls’ een rol hebben gespeeld. In die drama-docu worden waargebeurde feiten gebracht over Pakistaanse moslims die blanke meisjes misbruiken en verkrachten.

De rechter loofde voorts de lokale imam, die ervoor zorgde dat Osborne aan de politie werd uitgeleverd. In een reactie aan Arab News vertelde Khalid Omar namens de Finsbury Park Moskee tevreden te zijn met de uitspraak. Hij stelde dat de feiten aantonen dat er verschillende vormen van extremisme bestaan die moeten worden aangepakt, maar dat de veroordeling hen geen extra plezier geeft, “wetende dat dit soort mensen in de samenleving zijn“.

10 REACTIES

 1. Er stonden drie galgen op ‘t galgenveld,
  de kraaien hebben het voortverteld.

  En stom blauwden winterse bossen rondom,
  zij kaatsten ‘t gekrijs van de kraaien weerom.

  Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt:
  drie mannen moesten opgeknoopt.

  Drie rechters lazen het vonnis voor:
  de bossen bauwden het na in koor.

  Eén had in eigen macht geloofd,
  hij moest het bekopen met zijn hoofd.

  Eén had gehoopt op een nieuwe tijd,
  dat was voor het heden een scherp verwijt.

  Eén had de waarheid te zeer bemind,
  daarvoor ging hij bengelen in de wind.

  De kraaien krijsten: kwaad is kwaad.
  De bossen echoden: haat is haat.

  De kring van het volk werd enger en enger.
  ‘t Gelaat van de rechters werd strenger en strenger…

  Maar toen die koord in de hoogte ging,
  In elke lus een rechter hing.

  Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt,
  Drie rechters werden opgeknoopt.

  Eén had zijn eigen volk verraden.
  Eén had zijn geldkist volgeladen.

  Eén had de macht om haarzelf bemind.
  Drie rechters bengelden in de wind.

  De kraaien krijsten: kwaad is kwaad.
  De bossen echoden: inderdaad.

  Karel Vertongen, 1939

 2. Waarom krijgen moslims die aanslagen beraden op Christenen maar 5 tot 10 jaar gevangenisstraf ? Moslims die christen minderjarige kinderen prostitueren krijgen maar 3 maanden gevangenisstraf. En deze persoon krijgt levenslang. Als deze persoon moslim zou geweest zijn dan zou hij maar 10 jaar gekregen hebben.

 3. @Rion Gor ,
  Volledig mee eens , de straf die een moslim krijgt voor zulke daad is totaal niet evenredig en valt niet te rijmen met een straf die een westerling in dit geval krijgt . Volledige capitulatie aan de islam wat deze uitspraak betreft .
  Een vanuit de politiek gemanipuleerde en beïnvloede uitspraak die deze man (die wel degelijk zwaar gestraft moet worden) heeft afgeserveerd om een voorbeeld te stellen en de moslim bevolking rustig te houden . Totaal niet in evenwicht met wat een moslimextremist zou krijgen . Maar vanuit autochtone hoek krijg je dan ook geen massaal protest op belachelijk lage straffen m.b.t. radicale moslims , wij rollen vanzelf wel op onze rug , en dat is nu net het probleem .

 4. Een bruine muzelmanse terrorist krijgt vaak het etiket “psychisch gestoord” ter amnestie opgekleefd, middels “positieve actie” hé. Maar autofoob discriminatoir kan een blanke daar uiteraard nooit van genieten, dat zou immers ten zeerst politiek-ONcorrect wezen, ha ja !

 5. Spijtig genoeg is vandaag de dag de straf niet meer gelinkt aan de misdaad die je hebt gepleegd , wel aan de religie die je toevallig aanhangt . Ook de snelheid waarmee er “recht” wordt gesproken hangt daar van af . Het “gerecht” heeft nooit veel blijk gegeven van gerechtigheid , integendeel eens laten zien wie hier voor god speelt ,dat was de bedoeling . Jammer voor hen zijn ze die macht nu wel zo goed als kwijt en mogen ze nog alleen van een papiertje aflezen wat de plaatselijke vertegenwoordiger van de bende van (kw)allh reeds voor hun heeft beslist , uiteraard tegen betaling , kwestie van de schijn een beetje op te houden .